Ruskí tenisti môžu hrať v Riu, od ITF dostali zelenú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Anastasia Pavľučenkovová
Ruská tenistka Anastasia Pavľučenkovová počas semifinálového fedcupového zápasu proti Nemke Angelique Kerberovej. Soči, 19. apríl 2015. Foto: SITA/AP

LONDÝN 24. júla (WebNoviny.sk) – Medzinárodná tenisová federácia (ITF) oznámila, že podľa jej názoru všetkých sedem nominovaných ruských hráčov na olympijské hry 2016 v brazílskom Riu de Janeiro (5. – 21. augusta) – konkrétne Andrej Kuznecov, Jevgenij Donskoj, Teimuraz Gabašvili, Svetlana Kuznecovová, Anastasia Pavľučenkovová, Daria Kasatkinová a Jekaterina Makarovová – spĺňa antidopingové kritériá, ktoré v nedeľu stanovila exekutíva Medzinárodného olympijského výboru (MOV).

Tá nepristúpila k vylúčeniu celej ruskej výpravy z OH a presunula rozhodnutia tohto typu na svetové federácie jednotlivých športov s tým, že vytýčila dodatočné kritériá konkrétne pre Rusov pod vplyvom v pondelok zverejnených výsledkov vyšetrovania Richarda McLarena, ktorého správa referuje o štátom systematicky podporovanom a krytom dopingu v danej krajine. ITF podotkla, že situáciu ešte kontrolne prekonzultuje so Svetovou antidopingovou agentúrou (WADA).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Anastasia PavľučenkovováDaria KasatkinováJekaterina makarovováSvetlana Kuznecovová