Problémy slovenských olympionikov na ceste do Ria pokračujú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Erik Varga
Erik Varga v Baku potvrdil úlohu spolufavorita súťaže v trape mužov. Foto: SITA/Štartfoto

BRATISLAVA 26. júla (WebNoviny.sk) – Po sobotňajšom slávnostnom sľube slovenských olympionikov na Bratislavskom hrade zamierili hneď na druhý deň do Ria de Janeira prví športovci. Okrem vodných slalomárov, ktorí išli inou cestou, aj športoví strelci. Medzi nimi bola aj dvojica pištoliarov Juraj Tužinský – Pavol Kopp so svojimi trénermi Tiborom Kissom a Ivanom Némethym. Hneď na úvod cesty do dejiska Hier XXXI. olympiády ich postihli problémy, ktorým sa dalo predísť pri lepšom naplánovaní cesty.

Z Viedne sa v nedeľu presunuli do Ríma, kde však mali málo času na prestup na let už inou spoločnosťou do Brazílie. Mali však šťastie v nešťastí, že pre technické problémy lietadla, odložili let na pondelkové predpoludnie. Nebyť poruchy, zrejme by nestihli prestúpiť. Tým sa to však ešte neskončilo, lebo cestovať po svete so zbraňami prináša rôzne úskalia.

Slovenská minivýprava musela v talianskej metropole prespať. Ešte pred ubytovaním ich však čakala jedna úloha. Potrebovali zistiť, kde sa nachádzajú jej zbrane. Aj vďaka nesmiernej snahe generálnej sekretárky Slovenského streleckého zväzu (SSZ) Barbory Reichovej, ktorá telefonicky z Bratislavy pátrala po kufríkoch s pištoľami, sa to napokon podarilo a strelci mohli nadránom zaľahnúť do postelí. V pondelok predpoludním o 11.00 h napokon odleteli.

Ani ďalšia informácia súvisiaca s presunom reprezentantov SR v streľbe nie je pozitívna. V stredu mali do Ria zamieriť svetový šampión v trape Erik Varga s trénerom Branislavom Slamkom. Ale už prvá časť cesty sa stala takpovediac nepriechodná.

V Air France je od 27. júla do 2. augusta vyhlásený oficiálny štrajk palubného personálu, let z Viedne do Paríža je zrušený. Momentálne sa hľadá náhradné riešenie. Dozvedeli sme sa o tom náhodou. Ani na Slovenskom olympijskom výbore o tom nevedeli, my sme im to oznámili. Nie je jednoduché narýchlo nájsť náhradnú možnosť, keďže potrebujeme prepraviť aj zbrane,“ poznamenala pre agentúru SITA B. Reichová, ktorú doplnil prezident SSZ Miloslav Benca: „Viacerým problémom sa dalo predísť pri odkomunikovaní zo strany SOV, ktorý s nami nekonzultoval prepravu našich športovcov so zbraňami, s čím máme za tie roky už skúsenosti.

Samsung_reklama
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Erik VargaJuraj TužinskýPavol Kopp