Kližan do Ria nepôjde, ako dôvod uviedol vírus zika

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Kližan
Radosť slovenského tenistu Martina Kližana po finálovom zápase na turnaji v Mníchove, v ktorom zdolala Uruguajčana Pabla Cuevasa 6:1, 6:4. Mníchov, 17. júl 2016. Foto: Daniel Bockwoldt/dpa via AP

BRATISLAVA 27. júla (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Martin Kližan sa nezúčastní na blížiacich sa olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro (5.- 21. 8.). Agentúru SITA o tom informoval jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Kližan si vybojoval účasť pod piatimi kruhmi na základe svojho postavenia v rebríčku, v Riu sa mal predstaviť aj vo štvorhre po boku Andreja Martina. Víťaz nedávneho turnaja v Hamburgu Kližan v krátkej reakcii uviedol, že pre neho nebolo jednoduché takto sa rozhodnúť.

Bolo to preňho ťažké rozhodnutie

„Bolo to pre mňa ťažké rozhodnutie… Žiaľ, na olympijských hrách v brazílskom Riu sa nezúčastním pre nebezpečenstvo vírusu zika, ktoré tam panuje. Nasledujem ďalších svetových tenistov ako sú Raonic, Berdych, Dolgopolov, Halepová, aj ďalších športovcov, ktorí sa takto rozhodli. Zároveň sa chcem ospravedlniť všetkým svojim podporovateľom i fanúšikom, ktorým som spôsobil sklamanie, ale verím, že prídu iné športové chvíle, keď budem znova reprezentovať našu krajinu,“ uviedol Martin Kližan v reakcii na svoju neúčasť na OH 2016.

Dvadsaťsedemročný Kližan, teraz 30. v počítačovom poradí, v roku 2012 na OH v Londýne prehral v 1. kole na tráve s Američanom Andym Roddickom. V Riu de Janeiro Hrať sa bude hrať tenisový turnaj 6. – 14. augusta na tvrdom povrchu typu GreenSet Grand Prix Cushion loptičkami Wilson Australian Open. Už v značne preriedenom štartovnom poli mužskej dvojhry bude chýbať aj legendárny Švajčiar Roger Federer. Ten však ako dôvod neuviedol ziku, ale predčasný koniec sezóny pre zranenie kolena.

Martin vo štvorhre napokon so Zelenayom

Andrej Martin sa napriek absencii Kližana napokon predsa predstaví vo štvorhre na olympijských hrách v brazílskom Riu. „Keď sme sa dnes dozvedeli o storne účasti Martina Kližana, okamžite sme kontaktovali Medzinárodnú tenisovú federáciu ITF a už máme pozitívnu odpoveď, že Andrej Martin môže hrať s náhradným partnerom Igorom Zelenayom. Zároveň sme požiadali o štart Andreja Martina aj vo dvojhre, v tomto prípade očakávame rozhodnutie do 24 hodín,“ povedal pre agentúru SITA generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška.

Moška k neúčasti Kližana uviedol: „Je to osobné rozhodnutie každého športovca a STZ to musí rešpektovať.“ Vo dvojhre aj štvorhre žien budú na OH 2016 zo Sloveniek hrať Dominika Cibulková a Karolína Schmiedlová.

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej MartinDominika CibulkováIgor MoškaKarolína SchmiedlováMartin KližanRoger Federer