Striptíz trénerov počas olympiády sa stal v Mongolsku hitom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Olympiada
Mongolskí tréneri sa na protest proti verdiktu rozhodcov vyzliekli. Foto: SITA/AP

ULANBÁTAR 23. augusta (WebNoviny.sk) – V Mongolsku aj niekoľko dní po skončení Hier XXXI. olympiády v Riu de Janeiro rezonuje príbeh zápasníka Mandachnarana Ganzoriga a nevšedný spôsob protestu jeho trénerov proti prehre v sobotňajšom súboji o bronz vo voľnoštýliarskej kategórii do 65 kg.

OH 2016

Mongolský borec v závere duelu o 3. miesto s Uzbekom Ichtijorom Navruzovom začal oslavovať víťazstvo a rozhodcovia mu uložili trestný bod, ktorým súper vyrovnal skóre. Keď jeho tím podal protest, rozhodcovia ho neuznali a prisúdili Uzbekovi ďalší bod, tentoraz už víťazný.

Nasledovala scéna ako z grotesky. Dvaja mongolskí tréneri sa začali na žinenke vyzliekať, Bjambarenčin Bajara znechutene odhodil topánky aj tričko, Cenrenbatar Costbajar sa zastavil až pred trenírkami. Striptíz strhol aj brazílskych divákov, ktorí skandovali: „Mongolsko, Mongolsko!

https://www.youtube.com/watch?v=re6ppD8l1TI

Mongolská verejnosť je, prirodzene, na strane svojho športovca a jeho dvoch obhajcov. Bývalý voľnoštýliar Njamjav Basanjav vyhlásil, že rozhodcovia mali Ganzoriga iba napomenúť, nie ho rovno penalizovať. „To len dokazuje, že boli zaujatí a favorizovali uzbeckého zápasníka. Na videu mohli všetci vidieť, že Mandachnaran bol počas celého zápasu lepší. Mongolsko okradli o medailu,“ povedal Basanjav. Netreba pripomínať, že zápasenie je v Mongolsku národný šport spolu s lukostreľbou a jazdectvom.

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia