Čínsky pár predal svoje tri deti, aby mohol hrať on-line hry

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Ilustračné foto Foto: SITA/AP

Mladá dvojica z Číny sa prvýkrát stretla v internetovej kaviarni v roku 2007. Li Lin a Li Juan, obaja mladší ako 21 rokov, ihneď našli spoločnú vášeň – posadnutosť on-line videohrami. V roku 2008 splodili svoje prvé dieťa. No už niekoľko dní po narodení nechávali syna samého doma, aby si mohli zahrať on-line hry v internetovej kaviarni vzdialenej 30 km od ich rodného mesta, informoval čínsky denník Sanxiang City News.

V roku 2009 sa mladému páru narodilo druhé dieťa – dievčatko. Keďže starostlivosť o novorodencov je nákladná a dvojica sa neplánovala vzdať svojej vášne pre počítačové hry, zosnovali jednoduchý plán – dievčatko predali za 3000 čínskych juanov (asi 320 eur). Peniaze však rýchlo minuli, a tak sa rozhodli predať i svojho syna. S nadobudnutými skúsenosťami postupovali obratnejšie a za ročného potomka získali desaťnásobok prvej sumy.

Krátko na to Li Juan porodila tretie dieťa, ktoré opäť predali za 30 000 čínskych juanov. Čínsky pár by takto pravdepodobne pokračoval i naďalej, keby do procesu nezasiahla Li Linova matka. Keď zistila, čo jej syn spolu s priateľkou urobili, obrátila sa na príslušné úrady. Mladí Číňania s veľkou pravdepodobnosťou netušili, že čin, ktorého sa dopustili, bol ilegálny. Na otázku, či im ich tri deti nechýbajú, dvojica odpovedala: „Nechceme ich vychovávať, chceli sme ich len predať a získať peniaze.“

http://abcnewsradioonline.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať