Čo najviac nakupujú Slováci na Valentína?

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: SITA / AP

BRATISLAVA 14. februára (WBN/PR) – After party po Vianociach. Aj tak by sa dal charakterizovať sviatok všetkých zamilovaných – Valentín z pohľadu slovenského e-commerce. Prináša zvýšený dopyt po viacerých tovaroch a službách. Rastie záujem o romantické pobyty a večere, parfumy, či spodné prádlo, ale i zážitkové produkty ako napríklad koncerty hviezd.

Slováci si už Valentína osvojili“, zhoduje sa trojica silných slovenských e-commerce spoločností – najširšieho e-shopu InterStore.sk, najväčšieho zľavového portálu ZlavaDna.sk a porovnávača cien Pricemania.sk. Potvrdzujú to aj posledné štatistiky.

Parfumy, pobyty a vstupenky

Na rozdiel od Vianoc je zvýšený predaj počas valentínskeho obdobia obmedzený na posledný týždeň pred sviatkom. „Najžiadanejším valentínskym artiklom sú jednoznačne parfumy, u ktorých denný predaj dosahuje vianočné čísla. Nárast sme zaznamenali pri last minute valentínskych pobytov (o 30 %), doslova ako horúce zemiaky sa predávajú vstupenky na koncerty tínejdžerského idola Justina Biebera (30.3., Viedeň), či Bon Joviho (17.5., Viedeň)“, hovorí obchodný riaditeľ InterStore.sk Tomáš Prutzer a podotýka, že práve Valentín je hlavným ťahúňom februára okrem štandardných cenových akcií.

Valentínske sexi prekvapenie

Na portáli www.pricemania.sk, ktorý porovnáva viac než milión produktov a zastupuje široký segment výrobkov, sa vo februári každoročne zvyšuje prezeranosť parfémov a erotickej spodnej bielizne. Nezaostávajú ani luxusnejšie a drahšie produkty, ako napríklad šperky, či hodinky. „Napriek tomu, že ide o pomerne mladý sviatok, Slováci Valentína milujú“, tvrdí Michal Král, CEO portálu Pricemania.sk. “ Každoročne nám do popredia v prezeranosti „vyskočia“ produkty po ktorých po celý rok nie je až taký dopyt. Túto sezónu sú medzi hitmi aj afrodiziaka a feromóny, ktorých prezeranosť narástla až o 40% než je zvyčajne. Celkovo všetky produkty v sekcii „erotické pomôcky“ sú pred Valentínom veľmi IN“, dodáva Král.

Láska ide cez žalúdok…alebo v peknom hoteli

Klienti zľavových portálov sa pripravili na sviatok sv. Valentína špeciálnou ponukou služieb. Viaceré reštaurácie v hlavnom meste aj v regiónoch pripravili pre zákazníkov Valentínske menu. Napr. známa luxusná reštaurácia sv. Huberta v Bratislave ponúka Valentínske trojchodové bažantie menu pre dvoch len za necelých 20 euro. Rovnako sa pripravili toto obdobie aj hotelieri. Romantický pobyt pre dvoch v kúpeľnom meste Dudince s využitím výlučne cez Valentínske obdobie bol vypredaný za necelé dva dni. „Okrem špeciálnych Valentínskych balíčkov dosahujú u nás v týchto dňoch veľmi dobrú výkonnosť akékoľvek tovary a služby, ktoré môžu byť použité ako darček. Okrem reštaurácii a pobytov Slováci nakupujú aj šperky a rozličné zážitkové veci, ako napr. lety balónom“, hovorí Zdenko Hoschek, konateľ ZlavaDna.sk

O InterStore.sk

www.InterStore.sk je najširší slovenský e-shop ponúkajúci viac ako milión položiek v osemnástich produktových kategóriách (IT produkty, elektronika, pneumatiky, potraviny, oblečenie, hračky, chovateľské potreby, letenky, vstupenky). Zákazníci oceňujú nízke ceny, pohodlie bezpečného nákupu priamo z domu/práce, kvalitný zákaznícky servis (hotline, online poradenstvo), jednoduché platby, možnosť nákupu na splátky a rýchlu dodávku tovaru. Samozrejmosťou je štandardná dvojročná záruka na tovar a možnosť vrátiť nepoškodený a nepoužívaný tovar bez udania dôvodu do 7 dní. InterStore.sk je súčasťou medzinárodnej siete e-shopov InterStore Group pôsobiacej v ČR (Inter-Store.cz), Maďarsku (InterStore.hu) a na Slovensku (InterStore.sk, TicketStore.sk) s ročným obratom na úrovni 20 miliónov eur.

O Pricemania.sk

www.pricemania.sk je špecializovaný nákupný portál, ktorý spotrebiteľom poskytuje možnosť porovnania cien a kvality internetových obchodov. V súčasnosti databáza obsahuje viac ako 1 mil. produktov z ponuky takmer 4 000 internetových obchodov. Okrem porovnania cien majú spotrebitelia možnosť porovnať si viaceré produkty naraz, poradiť sa pred nákupom s inými užívateľmi, porovnať si produkty podľa parametrov a nechať si sledovať cenu vybraných produktov. Návštevnosť portálu je v súčasnosti viac než 300 000 užívateľov mesačne, čím sa podľa AIM aktuálne radí medzi TOP 27 najnavštevovanejších portálov na Slovensku.

O ZlavaDna.sk

ZlavaDna.sk je od svojho vzniku v októbri 2010 jednotkou na trhu kolektívneho nakupovania na Slovensku. Dlhodobo si drží prvenstvo v návštevnosti (45.000 unikátnych návštevníkov/deň) počte predaných kupónov za mesiac (60.000/december), vo veľkosti mailingovej databázy zákazníkov (210.000) a aj v obrate (1,4 milióna euro/december)

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Pricemania.sk