Dizajnér navrhol šaty, ktoré miznú podľa tempa tlkotu srdca

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: www.ibtimes.com

Svet módy nepozná takmer žiadne hranice. Keď sa navyše skombinuje s modernými technológiami, vznikne ťažko prehliadnuteľná kombinácia. O jednu takú sa postaral aj holandský dizajnér Daan Roosegaarde, ktorý navrhol špeciálne šaty závislé od tlkotu nositeľovho srdca. Kedykoľvek začne majiteľke silno búšiť srdce, striebristá farba šiat sa zmení na priesvitnú a odhalí nahú kožu, ktorú materiál dovtedy zakrýval.

Bez názvu
Foto: www.ibtimes.com

Šaty dostali názov Intimacy 2.0 a sú vyrobené z kože a špeciálnych nepriehľadných vodivých fólií. Využívajú bezdrôtové technológie, meď, LED svetlá a ďalšiu elektroniku. Dizajnér, ktorý svoju tvorbu označil za „techno-poéziu“, tak spojil dva na pohľad nezlučiteľné svety módy a techniky. Keďže šaty sú vo všeobecnosti stvorené na to, aby telo zakrývali, Holanďan svojím experimentom nazrel aj do problematiky intimity.

Bez názvu
Foto: www.ibtimes.com

„Intimacy 2.0 je módny projekt, ktorý skúma vzťah medzi súkromím a technológiami. Technológia sa tu nevyužíva len funkčne, ale aj ako prostriedok na vytvorenie intimity a súkromia, ktoré je v dnešnej technicky orientovanej spoločnosti stále dôležitejšie,“ uviedol Roosegaarde.

Dizajnér zatiaľ vyrobil len prvé prototypy futuristických šiat, za ktoré získal mnoho ocenení vrátane Dutch Design Award a China’s Most Successful Design Award. Netradičný odev sa stal obľúbeným výstavným kusom galérií moderného umenia vrátane Tate Modern či Victoria and Albert Museum.

Odvážna móda sa však z galérií a výstavísk možno čoskoro presunie aj do ulíc. Ako dizajnér nedávno prezradil, momentálne pracuje na vytvorení módnejšej verzii šiat, ktoré sa dokážu zmeniť na priesvitné kedykoľvek ich nositeľa niečo rozruší či rozvášni.

www.dailymail.co.uk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať