Dizajnér navrhol topánky, ktoré vás spoľahlivo dovedú domov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: www.dominicwilcox.com

Britský dizajnér Dominic Wilcox navrhol špeciálne topánky, ktoré dovedú ich nositeľov domov bez ohľadu na to, v ktorom kúte sveta sa nachádzajú. Topánky majú v sebe zabudovaný systém GPS, ktorý nositeľom povie, kadiaľ majú kráčať. Dizajnér sa pri návrhu originálnej obuvi inšpiroval rozprávkou Čarodejník z krajiny Oz.

Bez názvu
Foto: www.dominicwilcox.com

„Rozmýšľal som o tom, ako hlavná hrdinka Dorothy Gale dokáže buchnúť o seba topánkami a dostať sa domov,“ vyjadril sa Wilcox. Po tom, ako do topánky nahráte želané súradnice prostredníctvom softvéru a USB kábla, sa GPS zabudované v opätku topánky aktivuje vzájomným dotykom podrážok. Následne topánky odvedú nositeľa domov pomocou LED diód, ktoré ukazujú želanú cestu – pra­vá to­pán­ka zob­ra­zu­je vzdia­le­nosť, ľa­vá ur­ču­je správ­ny smer.

„Nakreslil som ilustrácie a do vnútra topánky som pridal červenú kožu, ktorá odkazuje na Dorotkine červené topánky,“ dodal dizajnér. Topánky, ktoré dostali názov „Všade dobre, doma najepšie“ vznikli zo spolupráce anglického výrobcu obuvi Stamp Shoes a technologičky Becky Stewart a sú súčasťou projektu Global Footprint (Globálna stopa), ktorý skúma ekonomický, kultúrny, sociálny a environmentálny vplyv obuvníckeho biznisu, ktorý kedysi charakterizoval krajinu.

Bez názvu
Foto: www.dominicwilcox.com

Súradnice želanej destinácie v topánkach sa dajú ľubovoľne meniť. Do komerčného predaja sa však originálna obuv asi nedostane.

www.dominicwilcox.com

www.inhabitat.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať