Dizajnérka navrhla pletiarske hodiny, po roku uštrikujú šál

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: Siren Elise Wilhelmsen

Dni niekedy ubiehajú skutočne rýchlo, no s originálnymi hodinami, ktoré popri odmeriavaní času ešte aj automaticky štrikujú, vám bude na sklonku roka aspoň teplo.

Bez názvu
Foto: Siren Elise Wilhelmsen

Nápad nórskej dizajnérky Siren Elise Wilhelmsen je súčasťou jej diplomovej práce s názvom Everything Counts (Všetko sa počíta). Netradičné hodiny, ktoré sa okolo svojej osi otočia za 24 hodín, upletú každú pol hodinu jeden riadok šálu. Každé očko sa potom stáva fyzickým zhmotnením času. Po 365 dňoch hodiny dokončia dva metre dlhý teplý šál, ktorý sa hodí do chladných zimných dní.

Bez názvu
Foto: Siren Elise Wilhelmsen

Hodiny dostali názov Developing Time – Time Developing a 30-ročná dizajnérka v nich šikovne spojila čísla s umením. „Začala som s číslami a skončila pri hodinách. Je to veľmi poetický prístup. Chcela som ukázať povahu času iným spôsobom. Hodiny ukazujú čas v prítomnosti, ale aj čas, ktorý už uplynul a rovnako ten, ktorý ešte len príde,“ uviedla dizajnérka, ktorá sa pred desiatimi rokmi kvôli štúdiu umenia a dizajnu presťahovala do Berlína.

Za netradičný dizajn „pletiarskych hodín“ získala ocenenie Time to Design a jeden z prototypov ponúkla aj do Japonska, kde sa po vzájomnej dohode začnú vyrábať aj masovo.

„Často začínam s projektmi bez toho, aby som vedela, či budú fungovať alebo nie. Niektoré musím nechať tak, lebo sa stanú príliš komplikovanými. Dizajn je pre mňa zaujímavý až vtedy, keď je riskantný a je pre mňa výzvou,“ dodala dizajnérka, ktorá by raz rada spolupracovala so švédskym nábytkárskym gigantom IKEA.

www.dailymail.co.uk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať