Hodiny, ktoré vám nebadane predĺžia obednú prestávku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Obedové hodiny Foto: www.instructables.com

Každodennú pracovnú rutinu dokáže oživiť dvanásta hodina a s ňou prichádzajúci čas obeda. Možnosť opustiť priestory kancelárie a ešte aj zahriať žalúdok niečím teplým, si mnohí nenechajú ujsť. Vo firmách, ktoré dôsledne dbajú na dochádzku a pracovný čas, sa meškanie nevypláca. Ale čo keby obedová hodinka mohla beztrestne trvať dlhšie?

Podobne zmýšľajúci vynálezca si povedal, že s tým niečo urobí. Výsledkom sú jedinečné hodiny, ktoré vám predĺžia obednú prestávku bez toho, aby si to niekto vo firme všimol. Tento špeciálny mechanizmus sa totiž každý deň o 11:00 o 20% zrýchli až kým hodiny nezastanú na 12:00 (v skutočnosti 11:48) a potom sa opäť o 20% spomalí. Výsledkom je sladkých 12 minút, ktoré môžete využiť vo svoj prospech.

Zdá sa, že to nie je až tak veľa, no za pracovný týždeň tak získate celú hodinu navyše – až kým vám na to niekto nepríde. Návod na zostrojenie vlastných firemných obedových hodín nájdete (v angličtine) aj na tejto stránke. Ak sa úspech obedových hodín osvedčí aj v praxi, určite ich čoskoro zoženiete aj na pultoch predajní. Ale psst, šéfovi ani slovo.

www.instructables.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať