Kocúr prešiel vyše 700 km, aby našiel svojho pána

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Mačka
Foto: SITA/AP

Sibírsky kocúr Džozef sa vydal na neuveriteľnú cestu naprieč Ruskom, aby našiel svojho pána. Po vyše štyroch mesiacoch a 700 kilometroch cesty sa kocúr opäť ocitol v náručí svojho majiteľa.

Keď sa Semjon Kurbatov z Novosibirska chystal na návštevu svojho otca do vyše 720 km vzdialeného Omska, rozhodol sa so sebou zobrať aj svojho sedemročného kocúra Džozefa. Výlet prebehol bez problémov až do okamihu, keď Kurbatov vkročil do bytu svojho otca. Pestrá zmes zvierat, ktoré v byte žili, vystrašili kocúra natoľko, že po chvíli vyskočil z okna a zmizol.

Kurbatov pátral po kocúrovi vyše týždňa, ale bezvýsledne a do Novosibirska sa musel vrátiť sám. Po vyše štyroch mesiacoch ho však pred domom čakalo prekvapenie – Džozef našiel cestu naspäť sám. „Myslel som, že ho už nikdy viac neuvidím. Potom sa jedného dňa zjavil pred dverami a pýtal si jedlo,“ uviedol 48-ročný Kurbatov.

Kocúr sa okolo seba niekoľko dní nedôverčivo obzeral, nakoniec sa však upokojil. „Netuším, ako to dokázal. Do Omska sme cestovali autom, asi si nejako zapamätal cestu,“ uviedol majiteľ. Kocúr, ktorý po ceste cez lesy a snehové záveje musel čeliť zime i nástrahám sibírskych dravcov, je podľa majiteľa opäť vo svojej koži. Kuriózna udalosť však bude pre kocúra znamenať predsa len jednu zmenu. „Už ho nikdy nikam nepustím,“ dodal Kurbatov.

www.lifenews.com, www.austriantimes.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia