Kus trávy a dobrý nápad zarába newyorskej firme státisíce

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Za 50 dolárov na hodinu môže byť tento dvor aj váš Foto: The Participation Agency

V meste s ôsmimi miliónmi obyvateľov, v ktorom sa rodiny tlačia v malých bytoch a zamestnanci pracujú v ešte menších kanceláriách, sa predstava poludnia stráveného na tráve v tieni záhradného dvora dá prirovnať k raju na Zemi. Poludnie strávené grilovaním, kúpaním sa v detskom bazéne, či len obyčajným posedávaním na tráve v kruhu priateľov však pre väčšinu Newyorčanov predstavuje len nesplnený sen. Ten sa vďaka americkej agentúre The Participation Agency v polovici augusta stal realitou.

Bez názvu
Foto: The Participation Agency

Newyorská agentúra využila medzeru na newyorskom trhu a pustila sa do hodinového prenajímania zadného dvora, ktorý v americkom ponímaní predstavuje vrchol domácej idylky. Zo začiatku rozpačitý projekt sa v prehriatom veľkomeste stal okamžitým hitom. Nápad s názvom Timeshare Backyard okrem dvora na lukratívnom pozemku Lower East Side na Manhattane nič viac nepotreboval. Na trávnatú plochu obkolesenú budovami z troch strán v obľúbenej štvrti hippisákov vám firma donesie všetko, čo si budete želať. Základná taxa za prenajatie dvora na hodinu je 50 amerických dolárov. Za šmykľavku si priplatíte 100, za barbecue 150 a za detský bazén ďalších 200 dolárov. Potom už na dvore s kapacitou do 30 ľudí môžete údajne robiť, čo len chcete. Agentúra na svojej stránke sľubuje, že dokáže splniť akékoľvek nadštandartné požiadavky zákazníkov – či už je to súkromný koncert obľúbenej kapely alebo obrovské zásoby zmrzliny, piva či zákuskov.

Ak sa vám tento nápad zdá príliš drahý, či pritiahnutý za vlasy, vedzte, že 300 štvorcových metrov medzi troma vežiakmi za 50 dolárov na hodinu je rezervovaných až do konca leta.

www.reuters.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia