Monogamia je pre mužov neprirodzená, nevera nevyhnutná

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Laska
Foto: flickr.com

LONDÝN 11. januára (WEBNOVINY) – Muži majú vo svojej prirodzenosti pohlavný styk s viacerými partnerkami.

Tvrdí to autor novej štúdie, sociológ Eric Anderson, ktorého poznatky priniesol portál britského denníka Daily Mail.

Podľa Andersona pociťujú muži prirodzenú potrebu vyhľadávať viac sexuálnych partneriek, nič to však nemení na citovej vernosti k jednej žene. Problémom pre ľudských samcov zostáva fyzická príťažlivosť. Ako tvrdí Anderson chcú robiť to, čo robia najradšej – a to im monogamia jednoducho vzala.

Sociológ argumentuje svojím prieskumom, z ktorého vyplýva, že takmer 80 percent zadaných mladých mužov svoje partnerky podviedlo. Neprekážalo im ani to, že ich milovali a plánovali s nimi zostať. A dôvod? Sex majú veľmi radi.

„Muži chcú byť emocionálne monogamní, no ich telo prahne po sexe s inými ženami. A tí, ktorí nepodvádzajú, sa sami uvrhávajú do spoločnosťou vytvoreného sexuálneho žalára,“ tvrdí americký profesor. Aj pochopiteľný pocit zrady po odhalení mužovej nevery je podľa neho iba dôsledkom spoločenských stereotypov.

Jednoducho povedané, väčšina mužov chce zostať so svojim partnerkami, no na druhej strane chcú mať sex mimo vzťahu, konštatuje profesor anglickej Winchesterskej univerzity. Jeho názor na neveru je preto jasný – pre muža je lepšie, keď podvádza a potom sa za to kajá, ako keď povie svojej partnerke, že túži po sexe s inou ženou alebo mužom.

Ako však z Andersonových prieskumov vyplynulo, muži nemajú problém so sexom mimo vzťahu, u svojich partneriek to však odmietajú.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať