Slovenská motorkárka sa na ceste okolo sveta vydala

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovenka vyrazila na cestu okolo sveta
Dvadsaťštyriročná Katarína Vrábelová prejde počas nasledujúcich 14 mesiacov sama 70-tisíc kilometrov v približne 40 štátoch. Foto: Filip Púchovský

BRATISLAVA 14. júna (WEBNOVINY) – Prešovčanka Katarína Vrábelová, ktorá začiatkom apríla vyštartovala na cestu okolo sveta na motorke, sa vo štvrtok vydala.

Jej manželom sa stal Egypťan Hossam Abdel Sattar. Jej cestu okolo sveta táto udalosť však zásadne neovplyvní a dokončí ju podľa pôvodných plánov.

Po návrate potom plánuje s manželom ešte dve veľké svadby, a to na Slovensku a tiež v Egypte, kde má 24-ročná Vrábelová od štvrtka nahlásený aj trvalý pobyt.

Vrábelová sa na cestu okolo sveta pripravovala rok, pričom na 14-mesačné putovanie na motorke BMW GS 650 Sertao vyrazila 3. apríla. Jej cesta okolo sveta meria približne 70-tisíc kilometrov a prechádza cez zhruba 40 štátov.

„Všetko sa začalo pomaly preklápať do reality 17. marca 2012, keď sa moja životná cesta skrížila s Igorom Brezovarom, vďaka ktorému som sa rozhodla všetko vsadiť na jednu kartu, obetovať všetok svoj čas, predať svoje milované auto, opustiť svoj chutný mini obchodík a skočiť vpred svojmu snu,“ uviedla tesne pred štartom Vrábelová.

Počas ročných príprav musela zohnať financie a vybavenie, vybaviť rôzne povolenia, trénovať, učiť sa a detailne naplánovať celú cestu.

„Pred pár rokmi som bola deväť mesiacov na svojom prvom adrenalínovom výlete. Vtedy som na skútri a motorke prešla Thajsko, Laos, Vietnam a Bali. To sa však nedá porovnať s tým, čo ma čaká tentokrát. Príprava na cestu okolo sveta bola prácou na plný úväzok. Som naozaj vzrušená a nervózna. Samozrejme, že mám pred cestou rešpekt. Prešla som náročnou teoretickou aj praktickou prípravou, ale určite nemôžem porovnávať podmienky v dielni a fitnescentre s tým, čo ma čaká tam vonku. Verím ale v dobro ľudí a v úspešný návrat,“ dodala.

Katarína Vrábelová
Foto: rockstar.cz

Agentúru SITA informoval Filip Púchovský zo spoločnosti For PR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať