Láska až za hrob, majiteľ spravil z mŕtveho kocúra lietadlo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mačka + vrtule = Orvillecopter
Kocúra Orvilla zrazilo auto, jeho majiteľ, umelec Bart Jansen, ho však nepochoval. Spravil mu "krídla". Na jeho vypreparované telo pripevnil konštrukciu s vrtuľkami a urobil z neho lietajúcu mačku. Splnil mu tak sen o raji. Môže si lietať medzi vtákmi, ktoré neskutočne miloval. Foto: www.guardian.co.uk

BRATISLAVA 5. júna (WEBNOVINY) – Láska k zvieratám nemá hraníc. Chlpaté stvorenia, ale aj tie bez chlpov, prirastú počas života majiteľom k srdcu natoľko, že predstava odlúčenia neprichádza do úvahy.

O výnimočnej láske ku kocúrovi Orvillovi by mohol rozprávať aj holandský umelec Bart Jansen. Orvilla prešlo auto a dostalo sa mu pocty hodnej faraóna.

Jansen svojho kocúra vypchal, pripevnil na neho konštrukciu s vrtuľkami a urobil z neho lietajúcu mačku. Splnil mu tak sen o raji, môže si lietať medzi vtákmi, ktoré neskutočne miloval.

Lietajúci vynález nazval Orvillecopter. O tom, či je Orville po smrti roztomilý, alebo skôr strašidelný, môžu rozhodnúť návštevníci umeleckého festivalu KunstRAI v holandskom Amsterdame, kde bude vystavený.

Informácie pochádzajú z britského denníka Daily Mail.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať