Muž po rozvode vydražil svoju minulosť, teraz žije svoj sen

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: www.dailymail.co.uk

Niekedy sa najhoršie udalosti našich životov dokážu s odstupom času premeniť na to najlepšie, čo sa nám mohlo stať. Podobne to vníma aj 48-ročný Angličan Ian Usher, ktorý po rozvode s manželkou v internetovej aukcii vydražil celý svoj život, aby mohol začať šťastne od nuly.

Bez názvu
Foto: www.dailymail.co.uk

Pred vyše desiatkou rokov sa Ian Usher presťahoval do Austrálie, aby tu so svojou manželkou Laurou začal nový život. Idylka na kontinente kengúr sa však pred šiestimi rokmi skončila, keď Laura požiadala o rozvod. Ian sa vtedy rozhodol do internetovej aukcie eBay ponúknuť nielen celý svoj majetok, ale aj svoju minulosť. V internetovej aukčnej sieni postupne rozpredal svoj zariadený trojizbový dom v Perthe, auto, motorku či výstroj na vodné lyžovanie. Okrem toho záujemcom ponúkol zoznámenie s jeho austrálskymi priateľmi a zaučenie na prácu asistenta v predajni s kobercami, v ktorej dal výpoveď. Aukcia muža, ktorý sa v rámci krízy stredného veku po rozvode rozhodol „predať“ celý svoj život, vtedy vzbudila pozornosť médií na celom svete. Keď sa ho pýtali, čo má v pláne, Usher odpovedal, že si chce začať plniť sny zo zoznamu, ktorý vytvoril v záchvate depresie po rozvode.

Ian zbalil peniaze zarobené na aukcii, kúpil si letenku do Dubaja a navždy zabuchol dvere za svojou minulosťou. Odvtedy uplynuli už štyri roky a dobrodružný Angličan si svoje rozhodnutie nevie vynachváliť. Zo stovky zážitkov a prianí, ktoré si plánoval splniť v priebehu sto týždňov, si na zozname dokázal „odfajknúť“ už 93. Naučil sa rozprávať po francúzsky, pilotovať lietadlo a dokonca si zahral aj malú rolu v hollywoodskej produkcii. „K najlepším zážitkom patrí určite plávanie s matkou a mláďaťom vráskavca dlhoplutvého v Japonsku a jazdenie na motorke v kolese smrti. Môj týždeň v španielskej Pamplone bol tiež úžasný a zároveň desivý – behal som tam s býkmi,“ spomína dobrodruh.

Bez názvu
Foto: www.dailymail.co.uk

Na jeho zozname nechýbalo ani stretnutie s milionárom Richardom Bransonom, kŕmenie žralokov v klietke či pozorovanie červených krabov na Vianočnom ostrove. „Boli to neuveriteľné dva roky,“ uviedol Ian o svojich cestovateľských zážitkoch. Počas svojej cesty stretol mnoho ľudí, ktorí mali tiež pocit, že sa ich život ocitol v slepej uličke. O svojich zážitkoch často písal blogy a na záver vydal aj knihu A Life Sold, čím si splnil jedno zo svojich prianí z magického zoznamu. Pred tým, než jeho účet dosiahol absolútne dno, si za 36-tisíc eur stihol kúpiť menší ostrov s rozlohou 2,2 hektárov na pobreží Panamy, kde si chce vybudovať nový domov. A hoci sa jeden dôležitý bod – nájdenie novej lásky – na zozname nevyskytoval, Usher si stihol splniť aj ten. Počas hnania psích záprahov stretol Kanaďanku Moe, s ktorou si hneď padli do oka. Ďalších 15 mesiacov boli len v elektronickom kontakte. Keď sa však opäť stretli na Floride a neskôr na Jamajke, romanci sa už nedalo zabrániť.

Bez názvu
Foto: www.dailymail.co.uk

Usher priznáva, že kúpa ostrova bola skôr náhodou než dlhodobým plánom. „Nechcel som žiť niekde, kde by som musel pracovať, aby som si mohol dovoliť žiť – aspoň na rok či dva. Urobil som ponuku na malý ostrov, ktorá bola prijatá. Je úplne v úzadí a vládne na ňom pohoda,“ uviedol Angličan. Kým si tu postaví dom, chce žiť na exotickom súostroví Bocas del Toro na hranici medzi Panamou a Kostarikou.

Čerešničkou na torte je pre Ushera už len rozhodnutie spoločnosti Disney, ktorá odkúpila filmové práva na jeho príbeh. Usher si v ňom však zahrať nechce. Z uplynulých rokov dobrodruh neľutuje ani sekundu. „Bolo to celé neuveriteľné dobrodružstvo – presne také, aké som hľadal. Naučil som sa však, že som omnoho šťastnejší a naplnenejší, keď sa o životné dobrodružstvá s niekým podelím,“ dodal na záver.

www.dailymail.co.uk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať