Mužovi vyšiel pozitívny tehotenský test, zachránil mu život

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Foto: Ilustračné foto, www.visualphotos.com

Tehotenský test, ktorý si muž urobil zo žartu, pomohol lekárom včas diagnostikovať rakovinu semenníkov. Absurdný žart tak Američanovi pomohol zachrániť život.

Keď mladý muž našiel v kúpeľni zabalený tehotenský test svojej expriateľky, rozhodol sa ho zo zábavy vyskúšať. Na jeho prekvapenie sa na teste objavili dva ružové prúžky signalizujúce pozitívny výsledok. Američan sa s novinkou o tom, že je „tehotný“ krátko na to pochválil aj na internetovej stránke Reddit.

Bez názvu
Foto: www.visualphotos.com

Pod jeho správou sa za necelé tri dni objavilo vyše 1300 komentárov, z ktorých väčšina sa niesla vo vtipnom štýle. Jeden príspevok sa z nich však vymykal. „Možno máte rakovinu semenníkov! Vyhľadajte onkológa a povedzte mu, že vám vyšiel pozitívny tehotenský test,“ napísal jeden z užívateľov.

Američan radu poslúchol a išiel k lekárovi, ktorý následne na jeho pravom semenníku objavil malú hrču a mužovi po testoch diagnostikoval rakovinu semenníkov.

„Tehotenské testy dokážu odhaliť hormón beta HCG, ktorý vytvára placenta a nachádza sa v krvi aj moči. Odborníci tvrdia, že dokáže odhaliť aj určité druhy rakoviny,“ píše portál ABC News.

„Ukázalo sa, že niektoré typy rakoviny semenníkov vytvárajú ten istý hormón,“ potvrdil onkológ Mark Pomerantz z onkologického ústavu Dana-Farber Cancer Institute v Bostone.

Tumor sa lekárom vďaka kurióznemu testu podarilo diagnostikovať v skorom štádiu. Možnosť, že muž o pravý semenník príde, zatiaľ nie je potvrdená, isté však je, že skorá diagnostika pomohla Američanovi ušetriť mnoho nepríjemností.

www.abcnews.go.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia