Ruskí experti uprednostnili slovenskú vodku pred vlastnými

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vodka Goral Master ilustračka
Vodka Goral Master ilustračka

BRATISLAVA 8. apríla (WBN/PR) – Ruskí experti ocenili zlatom slovenskú Goral Vodku MASTER. Zlatú medailu získala vodka v rámci 13. ročníka degustačnej súťaže alkoholovej produkcie, ktorá sa každoročne uskutočňuje na prestížnom Medzinárodnom veľtrhu PRODEXPO v Moskve. Moskovskí experti uprednostnili chuť slovenskej vodky pred dlhým radom ich vlastných domácich, ale i zahraničných konkurentov.

Vodka z dielne najstaršieho slovenského majstra destilácie, 72-ročného Jána Kraka, si už v januári získala rešpekt slovenských odborníkov. Tí jej udelili cenu DANUBIUS GASTRO 2011.

V máji sa o jej ďalšom ocenení bude rozhodovať v rámci rešpektovanej nezávislej medzinárodnej súťaže UNITED VODKA v Cannes. Medzinárodní experti z nezávislej organizácie UNITED VODKA Brusel pritom neoficiálne hodnotili vodku v tzv. „slepých testoch“ už koncom minulého roka, t.j. skôr, ako sa oficiálne objavila na slovenskom trhu. Podľa ich výsledkov ide o mimoriadne jemnú, číru, vysokokvalitnú vodku. Goral Vodka MASTER tak úspešne pokračuje v tradícií staršej sestry Goral Vodky, ktorá doposiaľ získala 9 ocenení kvality z celého sveta.

GORAL VODKA MASTER

Spoločnosť GAS FAMILIA s.r.o. uviedla Goral Vodku MASTER na trh v decembri minulého roka. Vodka spadá do najvyššej a najluxusnejšej kategórie ultra-premiových vodiek. Vzhľadom na rýdzo slovenský výrobok (obal i obsah) sa spoločnosť rozhodla na Slovensku predávať túto vodku v kategórií premium, teda cenovo prijateľnejšej.

Vodka pri výrobe prechádza technicky unikátnou 7 kolónovou destiláciou a 7 násobnou filtráciou. Najznámejšie a najdrahšie vodky sveta s kúskami zlata, či inými lákadlami sú pritom filtrované maximálne 3 až 5 krát. Goral vodka MASTER je filtrovaná cez špeciálnu zmes obohatenú o pravý diamantový prach dovážaný z Juhoafrickej republiky. Okrem „diamantov“ dodáva vodke charakteristickú hladkú chuť najkvalitnejšia odroda ekologicky pestovanej pšenice od overených dodávateľov. Lieh z vlastnej rafinérie zaručuje, že každá vodka vyrobená bude rovnakej chuti a najvyššej kvality. Aby sa chuť nápoja nezmenila ani pri záverečnom plnení, fľaše do ktorých sa vodka plní v liehovare neobmývajú vodou, ale priamo vodkou. Výsledkom je garancia 40% vysokokvalitného alkoholu, ktorého chuť je vždy rovnaká.

Liehovar spoločnosti GAS FAMILIA s.r.o. bol pred dvoma rokmi označený za druhý najmodernejší liehovar na svete. Jeho kvality potvrdzuje tiež skutočnosť, že lieh vyrábaný spoločnosťou, sa stal základom nielen pre Staroľubovnianske destiláty, ale pravidelne ho odoberajú aj výrobcovia najznámejších zahraničných vodiek predávaných po celom svete.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia