Saudská Arábia vyhostila troch mužov, boli príliš atraktívni

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: Ilustračné foto, www.news.com.au

Náboženská polícia v Saudskej Arábii vykázala z krajiny troch moslimov zo Spojených arabských emirátov z dôvodu, že boli príliš atraktívni. Muži prišli do Rijádu na každoročný festival arabského dedičstva a kultúry Jenadrivah Heritage & Culture Festival. Polícia ich však z obavy, že by ich vzhľad mohol zvádzať miestne ženy, poslala domov.

Bez názvu
Foto: Ilustračné foto, www.news.com.au

„Organizátori festivalu uviedli, že traja muži boli odvedení preto, že boli príliš pekní a členovia Komisie na podporu mravnosti a prevencie nerestí sa obávali, že návštevníčky festivalu by im mohli podľahnúť,“ informoval arabský denník Elaph.

Organizátori festivalu mužov okamžite previezli na letisko a posadili do najbližšieho lietadla do Abú Zabí.

Podľa informácií britského denníka The Telegraph vydali Spojené arabské emiráty k vyhosteniu vyhlásenie, v ktorom uviedli, že náboženskú políciu zrejme znepokojila nečakaná prítomnosť nemenovanej umelkyne v pavilóne SAE. „Jej návšteva v stánku Spojených arabských emirátov nebola uvedená v programe, ktorý bol poskytnutý vedeniu festivalu,“ uviedol vedúci delegácie Spojených arabských emirátov Saíd Al-Kábí. Či však mala návšteva umelkyne vplyv na vyhostenie „atraktívnych Emirátčanov“ zo Saudskej Arábie, nie je jasné.

Saudská Arábia patrí k silno náboženským ultrakonzervatívnym spoločnostiam, ktoré ženám zakazujú kontakt s mužmi mimo rodinných zväzkov. Ženám odpiera mnohé práva vrátane šoférovania dopravných prostriedkov.

Vďaka vplyvu miliardára Princa Alwaleed bin Talala sa však situácia aspoň v tejto oblasti možno predsa zmení. „Otázka ohľadne povolenia šoférovania žien v Saudskej Arábii by zachránila viac ako 500-tisíc pracovných miest a viedla by k ďalším spoločenským a ekonomickým benefitom,“ uviedol uplynulý víkend miliardár, ktorý sympatizuje so zmenou podmienok.

www.telegtraph.co.uk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať