Schwarzkopf Fashion Talent 2012 má svoju víťazku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: Webnoviny.sk

Finále súťaže o najtalentovanejšieho módneho návrhára Schwarzkopf Fashion Talent 2012, ktoré sa konalo v bratislavskom Auparku, pozná svoju víťazku. Hlavnú cenu súťaže, honorovanú zmluvu v hodnote 3 320 € na realizáciu autorskej kolekcie, sa odborná porota rozhodla udeliť 28-ročnej absolventke VŠVU v Bratislave a nezávislej dizajnérke Michaele Mazalánovej.

Finále Schwarzkopf Fashion Talent
Z kolekcie Kristíny Mišechovej Foto: Webnoviny.sk

Finále Schwarzkopf Fashion Talent
Z kolekcie Lucie Cabanovej Foto: Webnoviny.sk
Finále Schwarzkopf Fashion Talent
Z kolekcie Andrey Sološovej Foto: Webnoviny.sk
Finále Schwarzkopf Fashion Talent
Z kolekcie Vlasty Žákovej Foto: Webnoviny.sk
Finále Schwarzkopf Fashion Talent
Z kolekcie Martiny Laňkovej Foto: Webnoviny.sk

Bez názvu
Foto: Webnoviny.sk

Víťazka súťaže, ktorá sa počas štúdií stihla venovať grafike, novým médiám, textilnému dizajnu i maľbe v poľskej Poznani, si pred štyrmi rokmi založila vlastnú módnu značku. Rodená Bratislavčanka zaujala na finále Brillance Fashion Talent už pred dvoma rokmi a pokúšať šťastie po druhý raz sa jej vyplatilo.

Na módnom móle ako jediná z finalistiek prezentovala pánsku kolekciu odevov inšpirovanú svetom postapokalyptických a excentrických mestských anjelov, ktoré vychádzali zo zadanej témy s názvom „Štyri podoby mestských anjelov – Schwarzkopf Looks 2012“. Kombinácia prevažne šedých outfitov poskladaných zo všetkého, čo ulica dala, pochádza z jej vízie sci-fi sveta. „Všetci si v ňom celé veky ulietajú na skladanom oblečení. Nájdete podivný kus bez majiteľa, pripnete a idete. Módne trendy nie sú, nemá tu kto a prečo o ne javiť záujem, keďže sa žije pre účel a žije sa len raz,“ vysvetlila čerstvá víťazka Michaela Mazalánová. Svojská umelkyňa pre portál Webnoviny.sk uviedla, že nápady nehľadá, práve naopak, nápady si hľadajú ju a inak to nebolo ani pri tohtoročnej súťažnej kolekcii, ktorá sa jej prisnila. „Inšpiroval ma jeden sen, ktorý som si na moje prekvapenie zapamätala a povedala som si, že oblečenie, ktoré som v ňom videla, zrealizujem aj v tejto realite,“ dodala mladá dizajnérka.

Víťazka, o ktorej rozhodla odborná porota pod vedením kostýmového výtvarníka Milana Čorbu, ďalej získala fashion editoriál v časopise Eva ako aj ďalšiu marketingovú podporu pri svojej tvorbe. Zároveň dostala možnosť navrhnúť šaty pre Miss Slovensko 2013, ktoré víťazka predvedie na celosvetovom finále Miss World na Bali.

Trojnásobné víťazstvo

Bez názvu
Foto: Webnoviny.sk

Cenu internetového hlasovania získala najmladšia tohtoročná finalistka Kristína Mišechová. Jej kolekcia bola doplnená o štýlové kabáty a saká a vychádzala z predstavy, čo všetko sa skrýva za múrmi, či panelmi budov, a čo všetko ľudia skrývajú „pod“ svojimi šatami. Študentka dejín umenia na UK v Bratislave bodovala na pódiu hneď trikrát. Okrem internetových fanúšikov si získala aj hlasujúcich divákov v sále a do tretice si k víťazstvu pripísala cenu hlavného partnera projektu Aupark – honorovanú zmluvu v hodnote 1000 € na realizáciu autorskej kolekcie, ktorú predvedie počas Nákupného víkendu v Bratislave. Spolu s Michaelou Mazalánovou, Luciou Kordáčovou, Máriou Pobočkovou a Martinou Laňkovou budú môcť počas jesene svoje modely vystavovať aj v Sieni mladých módnych tvorcov nákupného centra.

Hlasujúci diváci portálu Feminity.sk svoju priazeň venovali čerstvej bakalárke na Univerzite Tomáša Baťu v Zlíne Andrei Sološovej za nežnú a zároveň sexi kolekciu „Perfect Lie“ inšpirovanú ženou ako bytosťou mnohých tvárí.

Medzi snom a realitou Andrey Pojezdálovej

Bez názvu
Foto: Webnoviny.sk

Umeleckým vrcholom večera bola exkluzívna premiéra novej kolekcie Andrey Pojezdálovej, minuloročnej víťazky súťaže Brillance Fashion Talent, ktorá sa neustále posúva v kariérnom raste. V októbri si z prestížnej medzinárodnej súťaže Re-act 2011 v poľskej Lodži opäť odniesla prvenstvo za kolekciu White, stihla navrhnúť šaty pre Miss Slovensko 2012 Kristínu Krajčírovú, ktoré si v lete so sebou odniesla aj na Miss World v Číne a v auguste sa jej kolekcia objavila v módnom editoriáli na stránkach newyorského magazínu Tantalum. Počas finálového večera prezentovala kolekciu s názvom „Medzi snom a realitou“, ktorá bola vytvorená v súlade s princípmi ekológie a recyklácie. „Kolekcia je reakciou na dianie v mojom živote aj akýmsi útekom od reality do sveta snov a snívania. Strihovo jednoduché odevy majú u nositeľa navodzovať pocit pohodlia,“ uviedla minuloročná víťazka o snovej kolekcii z bieleho úpletu a hodvábu, ktorú doplnila zaujímavými kvetovými čelenkami z dielne Hogo Fogo.

Andrea Pojezdálová
Kolekcia Under the Veil sa objavila aj v editoriáli newyorského módneho magazínu Tantalum Foto: Andrea Zvadová

Andrea Pojezdálová
Under the Veil Foto: Andrea Zvadová
Andrea Pojezdálová
Under the Veil Foto: Andrea Zvadová
Andrea Pojezdálová
Kolekcia Under the Veil Foto: Andrea Zvadová
Andrea Pojezdálová
Kolekcia Macramé Foto: Jakub Gulyás

Nádejní mladí dizajnéri sa už teraz môžu tešiť na ďalší ročník talentovej súťaže, ktorá pomáha mladým návrhárom na ceste k hviezdnej kariére.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Michaela Mazalánová