Svetový úspech slovenských medovín

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Súťaž  APIMONDIA 2011
súťaž APIMONDIA 2011

BRATISLAVA 17. októbra (WBN/PR) – Slovenské medoviny pokračujú v úspechoch z posledných ročníkov (Dublin 2005, Melbourne 2007, Montpellier 2009) svetovej súťaže medu a medovín APIMONDIA.

Na 42. ročníku svetového včelárskeho kongresu APIMONDIA, ktorý sa konal v dňoch 21-25. septembra 2011 v hlavnom meste Argentíny Buenos Aires získali Slovenské medoviny 4 medaily zo 6-tich udelených medailí v 2 súťažných kategóriách, pričom obidve kategórie vyhrali.

Trnavská medovina
Trnavská medovina

Zlatú medailu v kategórii komerčných medovín získala „Trnavská medovina“ (výrobca Peter Kudláč – APIMED, Dolná Krupá), pričom striebro aj bronz putovali tiež na Slovensko.

Pre Trnavskú medovinu je to v poradí 4-tá medaila z posledných štyroch ročníkov svetovej súťaže APIMONDIA.

Zlatú medailu v kategórii domácich medovín získal včelár Alexander Kiss za „Olympskú medovinu“. V kategórii domácich medovín získala striebro Argentína a bronz medovinová veľmoc Poľsko.

APIMONDIA je medzinárodná federácia včelárskych organizácií z viac ako 70 členských krajín založená v r.1895. Medzinárodný kongres včelárstva APIMONDIA sa koná každé 2 roky spravidla vždy na inom kontinente. Súčasťou podujatia je svetový vedecký kongres včelárov a medzinárodná súťaž medov, medovín, včelárskej literatúry, technických vynálezov a ďalších produktov včelárstva.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať