Syna držala 23 rokov v reťaziach, dnes mu hľadá opatrovateľa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Tu žije 40-ročný Číňan už 23 rokov Foto: www.dailymail.co.uk

Mentálne poruchy nie sú nákazlivé, ale ich liečba vyžaduje trpezlivý prístup a odbornú pomoc. Tej sa však 40-ročnému Číňanovi Tangovi Zuhuovi očividne nedostalo. Namiesto toho ho jeho matka držala 23 rokov v tmavej stodole – nahého a priviazaného ku kolíku. Matka, ktorá každým dňom starne, sa teraz obáva, kto sa o jej syna postará po jej smrti.

Bez názvu
Foto: www.dailymail.co.uk

Číňanka tvrdí, že po odchode jej dvoch detí z domu zostala na synovu opateru sama. Kúpala ho, dávala mu pravidelne jesť, česala ho a často upratovala stajňu, ktorá sa stala Tangovým domovom. Xiao ďalej uviedla, že syna musela nechať nahého, pretože všetky šaty, ktoré mu obliekla, vždy v priebehu niekoľkých minút roztrhal. Spútaného ho údajne drží preto, aby si sám neublížil. Žena žije z penzie 18 eur mesačne a z týchto peňazí sa musí postarať o seba i o syna. Rodina, ktorá býva na okraji mesta Čchung-čching v južnej Číne, si nemôže dovoliť kúpiť ani seno, aby stajňu pre syna vystlala niečím mäkkým.

„Dúfam, že mi niekto pomôže. Bojím sa o budúcnosť svojho úbohého syna,“ uviedla Číňanka, ktorá nevie, čo urobia s jej synom po jej smrti. „Mám tri deti. Tangov brat a sestra sú normálni, no on nikdy nebol v poriadku. Keď mal 17, začal byť násilný a rozbíjal všetko, čo sa mu dostalo do rúk. Zamkli sme ho do stajne a museli sme ho priviazať, aby odtiaľ neušiel. Pretože šaty vždy celkom dotrhal, nechávame ho nahého,“ uviedla Číňanka, ktorá by bez pomoci susedov ťažko vyžila.

Bez názvu
Foto: www.dailymail.co.uk

„Niektorí milí susedia nám darujú jedlo, inak by sme to nezvládali.“ Tang, ktorý má dnes už 40 rokov, má úplne ochabnuté svalstvo a jeho matka tvrdí, že už nedokáže ani poriadne chodiť. Skutočnosť, že za jeho terajší stav je zodpovedná ona sama, si neuvedomuje. Hoci každodenná prítomnosť dospelého muža na reťazi pripomína scény zo zlého filmu, jediné, čo ženu zaujíma, je synova budúcnosť. Čínske úrady na správu zatiaľ nereagovali.

www.dailymail.co.uk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať