V najdrahšom dome sveta odpočíva aj dinosaurus

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Najdrahší dom sveta stál 8,6 miliárd eur Foto: exklusivHAUS

Stuart Hughes, známy architekt z Liverpoolu, v spolupráci so švajčiarskou spoločnosťou exklusivHAUS nedávno dokončili ďalší luxusný dom postavený na mieru. Tento si však na rozdiel od ostatných projektov okamžite získal aj prívlastok najdrahšieho domu sveta.

Dom sa nachádza vo Švajčiarsku, blízko hraníc s Talianskom, jeho presná poloha však z bezpečnostných dôvodov zostáva tajomstvom. Firma, ktorá nehnuteľnosť postavila, jej cenu odhadla v prepočte na 8,6 miliardy eur.

Bez názvu
Foto: exklusivHAUS

Dom s obrovskou terasou a vlastným bazénom uprostred zelene švajčiarskych hôr má osem izieb, obrovskú obývačku, špeciálnu vínnu pivnicu a štvormiestnu garáž. Realizácia stavby na pozemku s rozlohou 2442 m2 trvala päť rokov.

Bez názvu
Foto: exklusivHAUS

Čo však robí z domu najdrahšiu súkromnú nehnuteľnosť je práve priestranná obývačka. Tá je zdobená 200-tisícmi kilogramami zlatých kovov vrátane zlata a platiny. Špeciálne navrhnutá podlaha obsahuje aj meteorické kamene a vrcholom sú originálne dinosaurie kosti staré 65 miliónov rokov, ktoré sú vložené v dlaždiciach. Nepatrili nikomu inému ako kráľovi druhohôr – tyranosaurovi rexovi (z lat. “rex“ – kráľ).

http://stuarthughes.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať