Vyhodený návrhár Galliano sa ospravedlnil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
John Galliano
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 2. marca (WEBNOVINY) – Britský módny návrhár John Galliano sa dnes ospravedlnil za svoje antisemitské výroky, pre ktoré prišiel o post šéfdizajnéra módneho domu Christian Dior.

„Úprimne sa ospravedlňujem za svoje správanie. Antisemitizmus a rasizmus nemá v našej spoločnosti žiadne miesto.

Musím prijať zodpovednosť za situáciu, v ktorej som sa ocitol, a za to, že som sám sebe umožnil, aby som sa na verejnosti správal tým najhorším spôsobom,“ uviedol 50-ročný návrhár vo vyhlásení, ktoré vydala právnická firma Harbottle & Lewis.

„Stal som sa však terčom verbálneho obťažovania a nevyprovokovaného útoku, keď sa ma jedna osoba snažila udrieť stoličkou po tom, čo mala výhrady voči môjmu vzhľadu a oblečeniu. Z týchto dôvodov som začal podnikať právne kroky vo veci poškodenia dobrého mena a vyhrážok voči mojej osobe,“ dodal Galliano, ktorého minulý týždeň vo štvrtok zatkla polícia po incidente v kaviarni La Perle v parížskej štvrti Le Marais. V pondelok médiá následne zverejnili video z rovnakej kaviarne, na ktorom Galliano vychvaľuje Adolfa Hitlera a uráža turistov.

Galliana pre štvrtkový incident v pondelok vypočúvali na policajnej stanici, kde všetky obvinenia poprel. Parížska prokuratúra však dnes rozhodla, že Galliano sa pre svoje výroky bude musieť dostaviť pred súd. Proces by sa mal uskutočniť v čase od apríla do júna, pričom Gallianovi v prípade dokázania viny hrozí až šesťmesačný trest odňatia slobody a pokuta 22 500 eur. Rodák z Gibraltáru v roku 1984 absolvoval St Martin’s College of Art and Design. V rokoch 1987, 1994 a 1995 získal titul Britský návrhár roka a v roku 1997 sa o ocenenie podelil s Alexandrom McQueenom. Kreatívnym šéfom Christian Dior bol od roku 1996.

https://www.youtube.com/watch?v=RCQupzwXS0A

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe John Galliano