Za lístok v moskovskom metre sa dá platiť aj drepmi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: Ilustračné foto, SITA/AP

Získať cestovný lístok na metro môžu pasažieri v Moskve od tohto piatku aj bez rubľov. Na stanici Vystavochnaya uviedli do prevádzky unikátny automat, ktorý vydáva cestovné lístky výmenou za trocha pohybu. Podľa informácií Ruského olympijského výboru stačí odcvičiť 30 drepov a za jazdu metrom cestujúci neplatí.

Bez názvu
Foto: Ilustračné foto, menshealth.com

Netradičný automat je súčasťou svetového projektu Olympijské zmeny, ktorý chce priniesť viac pohybu do každodenného života občanov pred zimnými olympijskými hrami 2014 v Soči. Tie slávnostne otvoria už 7. februára, olympijská pochodeň sa po úspešnom štarte z kozmodrómu v Kazachstane prvýkrát dostala aj do vesmíru.

Športový automat, ktorý do prevádzky uviedol prezident Ruského olympijského výboru Alexander Žukov spolu s gymnastickými šampiónmi Alexejom Nemovom a Elenou Zamolodchikovou, sa na stanici metra nachádza vedľa bežných automatov na predaj cestovných lístkov. Odlíšiť sa dá podľa symboliky olympiády.

Pasažieri vďaka automatu podľa vyjadrenia správy moskovského metra získajú nielen možnosť ušetriť, ale si aj zlepšiť fyzickú kondíciu. Odcvičenie 30 drepov zodpovedá sume 30 rubľov – toľko cestujúci v Moskve bežne platia za jednosmerný lístok.

Automat bude na stanici metra dostupný do 4. decembra 2013.

http://themoscownews.com

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať