Martin Korbelič bude executive chef-om MEDUSA GROUP

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Martin Korbelič Foto: Medusa Group

BRATISLAVA 10. októbra (WBN/PR) – Výkonným šéfkuchárom tridsiatich reštaurácií najväčšej slovenskej gastroskupiny MEDUSA GROUP sa stal 1. októbra Martin Korbelič, ktorý je považovaný za jedného z najlepších slovenských šéfkuchárov. Martin je víťazom slovenského kola najprestížnejšej kuchárskej súťaže na svete Bocuse d`Or (2010), Šéfkuchárom roka 2013 a posledné roky viedol slovenské top „haute cusine“ podniky – U.F.O., Camouflage, či Le Monde Restaurant & Bar.

Korbelič bude mať v novej funkcii na starosti okrem supervízie nad konceptmi jednotlivých reštaurácií aj dohľad nad odborným rastom pracovníkov prevádzok MEDUSA GROUP a nad systémom zaškoľovania nových zamestnancov.

Z Martinovho príchodu sa veľmi teším. Verím, že náš projekt MEDUSA Academy vďaka nemu zaradí vyšší prevodový stupeň a bude pre jeho frekventantov ešte atraktívnejší. Martinove schopnosti a skúsenosti z najlepších európskych reštaurácií sú pre nás mimoriadne cenné,“ hovorí Peter Štecko, majiteľ MEDUSA GROUP. „Kuchyňa našich podnikov sa musí neustále zlepšovať. Martinove skúsenosti z haute cuisine chceme vhodne pretaviť do našej každodennej práce. Našich 250 kuchárov sa má na čo tešiť.

V MEDUSA GROUP mám množstvo bývalých kolegov. Najviac ich je vo viedenskej Meduse, kam prešiel takmer celý môj bývalý tím z Camouflage, ktorý som viedol štyri roky,“ hovorí nový executive chef MEDUSA GROUP Martin Korbelič. „Najprv sa chcem zoznámiť s tímom a prácou každej medusáckej prevádzky a spoznať ako fungujú jednotlivé kuchyne. V ďalšom kroku chcem nastaviť, spolu s tímom šéfkuchárov, nový systém vzdelávania ale i praktických výcvikov kuchárskeho tímu a ostatného personálu, bez ktorého žiadna reštaurácia nemôže dobre fungovať. Mojim cieľom je odborne posúvať a podchytiť ľudí, ktorí o to stoja.

Do MEDUSA Academy chceme na základe Martinových odporučení pozvať špičkových európskych špecialistov na jednotlivé kuchyne. Každá kategória kuchyne má svojich majstrov – od ľudí, ktorí vedia na takmer nedosiahnuteľnej úrovni pripraviť pizzu až po expertov na molekulárnu kuchyňu. V MEDUSA GROUP chceme robiť s najlepšími,“ hovorí Michal Riják, prevádzkový riaditeľ skupiny, ktorý zabezpečuje denný chod reštaurácií ako i personálny rast zamestnancov a dodáva: „MEDUSA má dnes tisíc zamestnancov a, logicky, mesačne do nej pribúdajú desiatky nových ľudí. Zákazník to nesmie spoznať a svoje obľúbené jedlo musí dostať naservírované vždy na prvotriednej úrovni. Túto úroveň chceme s Martinom pravidelne zvyšovať. Nebudeme spať na vavrínoch.“

Martin Korbelič, od 1.10.2013 executive chef MEDUSA GROUP, bohaté skúsenosti zbieral doma aj na zahraničných stážach. Ako šéfkuchár pôsobil v bratislavskom hoteli Apollo, rozbiehal Ufo, pokračoval v Camouflage, od roku 2007 aj ako jej šéfkuchár. V roku 2010 sa stal víťazom slovenského kola najprestížnejšej kuchárskej súťaže na svete Bocuse d`Or. V roku 2013 získal titul Šéfkuchár roka. Pôsobil aj ako porotca kuchárskej show svetového formátu MasterChef, kde súťažiacim rozdával svoje kulinárske skúsenosti.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin Korbelič
Firmy a inštitúcie Medusa Group