Švento: S dobrou obranou a gólom môžeme zamiešať karty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dušan Švento
Írsky futbalista James McCarthy v súboji so Slovákom Dušanom Šventom počas prípravného zápasu, v ktorom sa na Aviva Stadium v Dubline zrodila remíza 2:2. Dublin, 29. marec 2016. Foto: Niall Carson / PA via AP

VICHY 24. júna (WebNoviny.sk) – Najväčší otáznik v súvislosti s účasťou v nedeľňajšom osemfinálovom súboji Nemecko – SR v Lille (18.00 h) na futbalových ME vo Francúzsku visí spomedzi slovenských „sokolov“ nad obrancom Dušanom Šventom. Čerstvú akvizíciu pražskej Slavie trápi zadný stehenný sval. Podľa lekára slovenského mužstva Jána Baťalíka je pravdepodobnosť jeho štartu v prípade záujmu trénera Jána Kozáka na úrovni 60 percent.

„Doteraz som trénoval individuálne. Musíme to ešte prehodnotiť s lekármi a uvidíme. Po zápase s Anglickom som cítil sval ešte viac; vyšetrenie ukázalo, že je s ním trošku problém. Pracujeme však na tom, aby sa to dalo dohromady,“ povedal Švento počas piatkového mediálneho termínu vo Vichy a dodal: „Trošku ma to pobolieva, pre mňa je však dôležité stanovisko lekárov, ktoré musíme akceptovať. Je hlúposť púšťať sa do rizika.“

Na Slovákov čakajú v boji o štvrťfinále úradujúci svetoví šampióni. „Chceme predviesť čo najlepší výkon a pobiť sa o postup. Najbližší zápas je najdôležitejší, môže dopadnúť hocijako. Ak budeme mať výbornú formu, môžeme postúpiť. Ak by sme predviedli taký dobrý defenzívny výkon ako proti Angličanom a podarilo by sa nám dať nejaký gól, určite môžeme zamiešať postupové karty,“ skonštatoval bývalý hráč rakúskeho Salzburgu či nemeckého Kolína nad Rýnom Švento. Slovenskí futbalisti v májovom prípravnom stretnutí zvíťazili v Augsburgu nad Nemcami 3:1. „Samozrejme, ten výsledok bol pre nás perfektný, ale nehralo tam niekoľko hráčov, ktorí patria do nemeckej základnej zostavy,“ podotkol Dušan Švento.

Tridsaťročný ľavonohý futbalista (nar. 1. augusta 1985) sa po ukončení angažmánu v Kolíne rozhodol pre návrat do pražskej Slavie, za ktorú nastupoval v rokoch 2005 – 2009. „Na Prahu sa veľmi teším. Som zvedavý, čo sa zmenilo a ako to tam funguje. Chcel by som si ešte užiť posledné futbalové roky, aj preto som sa rozhodol pre Prahu, ktorá mi aj so Salzburgom prirástla k srdcu,“ uzavrel ružomberský odchovanec Švento.

Tieto správy prinášame s podporou internetových stávok eTIPOS.sk.
Tipos

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dušan Švento
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia