Video: Özil ako Uli Hoeness, pri penalte zažiaril Kozáčik

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Osemfinále ME vo futbale: Nemecko - Slovensko
Slovenský brankár Matúš Kozáčik chytá penaltu Mesuta Özila počas osemfinálového zápasu na majstrovstvách Európy. Lille, 26. jún 2016. Foto: SITA/AP

LILLE 26. júna (WebNoviny.sk) – Zahodený pokutový kop v podaní Mesuta Özila v 14. min osemfinálového súboja proti Slovákom (3:0) bola vôbec prvá nepremenená jedenástka nemeckého tímu na futbalových majstrovstvách Európy od belehradského finále 1976.

Vtedy v rozstrele z bieleho bodu zlyhal Uli Hoeness a po Panenkovej bravúre do stredu bránky sa Československo stalo európskym šampiónom. Aspoň takáto drobná paralela sa vyskytla medzi aktuálnym osemfinále ME Slovensko – Nemecko a finálovým súbojom ME 1976, kde v základe tímu ČSSR proti Nemcom hralo 8 Slovákov.

Osemfinále ME vo futbale: Nemecko – Slovensko

Özil síce v nedeľu večer v Lille nezvýšil na 2:0 (pokutový kop mu zneškodil Matúš Kozáčik, pozn.), ale úradujúci majstri sveta sústredenou ofenzívou napokon dosiahli svoje a vďaka triumfu 3:0 poľahky postúpili do štvrťfinále. Zatiaľ posledný zahodený pokus Nemecka z bieleho bodu na majstrovstvách sveta má na svedomí útočník Lukas Podolski. Neuspel v roku 2010 na MS v Juhoafrickej republike v zápase so Srbmi. Nemci vtedy prekvapujúco prehrali 0:1. Informácie priniesol portál N24.de.

Video: Özil z pokutového kopu neprekonal brankára Kozáčika

Tieto správy prinášame s podporou internetových stávok eTIPOS.sk.
Tipos

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Lukas PodolskiMatúš KozáčikUli Hoeness
Firmy a inštitúcie Nemecká futbalová reprezentáciaSlovenská futbalová reprezentácia