Pre Schumiho stále existuje nádej, tvrdí Ross Brawn

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 26. októbra (WebNoviny.sk) – Bývalý úspešný inžinier z prostredia formuly 1 Ross Brawn prezradil, že chodí navštevovať svojho blízkeho priateľa a legendu kráľovskej motoristickej triedy Michaela Schumachera. Podľa 60-ročného Brita stále existuje nádej na zotavenie jedného z najlepších jazdcov F1 všetkých čias. „Schumi“ sa vážne zranil na lyžovačke zo záveru decembra 2013, keď vo francúzskom stredisku Méribel dopadol hlavou na skalu. Nasledovalo 159 dní v umelom spánku a potom prevoz na rehabilitačnú kliniku do Lausanne. Neskôr sa ikona Ferrari presunula do domácej opatery, kde sa o ňu stará manželka Corinna.

„Som v kontakte s Michaelovou rodinou, ale snažíme sa všetko udržať v rovnováhe. Nechcem, aby moje návštevy boli na príťaž. Bol som ho pozrieť niekoľkokrát, Corinna mi občas zavolá a poskytne mi informácie. Stále sa modlíme, aby sa zotavil do stavu, v akom bol v minulosti. Je to pomalý proces, ale vždy je tu nádej,“ povedal Brawn pre portál britského denníka The Mirror.

Ross Brawn bol pri všetkých siedmich tituloch Michaela Schumachera. V rokoch 1991 až 1996 pôsobil ako technický riaditeľ v tíme Benetton a nemecký jazdec sa v sezónach 1994 a 1995 tešil z prvých dvoch úspechov. „Schumi“ sa po zisku druhého titulu presunul do Ferrari a Brawn ho nasledoval o rok neskôr. Ich spolupráca zožala ovocie na začiatku milénia, keď ambiciózny Nemec dosiahol päť titulov v rade a stal sa najúspešnejším pilotom v dejinách F1.

Podľa posledných informácií stála legendárneho „Schumiho“ liečba už 10 miliónov eur, každý týždeň rodina zaplatí 100-tisíc. Okolo 46-ročného bývalého skvelého jazdca pracuje 15-členný tím lekárov, počas umelého spánku prišiel o štvrtinu telesnej hmotnosti. „Schudnutie u pacientov v kóme je bežné, ale strata 20 kíl je dosť pri ľuďoch s normálnou váhou. Treba predpokladať, že jeho svaly podľahli veľkej degradácii vzhľadom na nehybnosť,“ povedal profesor Curt Diehm z nemocnice v Karslbade.

Vo februári Schumacherovci predali dovolenkové horské sídlo v Nórsku za 2 milióny eur, ktoré nemecká hviezda využívala na oddych od 90. rokov. „Potrebujeme veľa času. Michael robí pokroky zodpovedajúce vážnosti jeho situácie,“ uviedla manažérka Schumachera Sabine Kehmová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Michael SchumacherRoss Brawn