Gonda obsadil v GP3 na Hungaroringu 13. a 15. miesto

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Richard Gonda
Richard Gonda Foto: richardgonda.sk

HUNGARORING 24. júla (WebNoviny.sk) – Slovenský automobilový pretekár Richard Gonda má za sebou svoje tretie vystúpenie vo formulovom šampionáte GP3. Po vynechanom víkende v Silverstone pred dvoma týždňami sa vrátil do tradičného sprievodného seriálu F1 na okruhu Hungaroring.

Jazdec tímu Jenzer Motorsport si v sobotňajšej kvalifikácii vybojoval pätnástu priečku na štartovom rošte podvečerných 40-minútových prvých pretekov (22 kôl). Tie sa kvôli dramatickej kvalifikácii F1, ktorej úvod ovplyvnil aj dážď, začali s takmer hodinovým oneskorením oproti pôvodnému plánu. Gonda po štarte už na suchom asfalte získal aj stratil niekoľki pozícií, udržiaval dobré tempo a napokon si polepšil o dve umiestnenia.

Trinásta priečka v cieli znamenala aj rovnakú pozíciu na štarte nedeľňajších druhých pretekov (17 kôl). Gondovi sa štart druhých pretekov nevydaril, keď prišiel o dve miesta. Boj o ich opätovné získanie následne ovplyvnila havária tímového kolegu Akasha Nandyho, ktorá si vyžiadala výjazd bezpečnostného vozidla. Gonda sa po reštarte pretekov napriek bojovnému výkonu na trati s obmedzenými možnosťami na predbiehanie v poradí neposunul a finišoval pätnásty.

„To, na čo som sa tento víkend tešil, sa udialo. Na Hungaroringu bola skvelá atmosféra, fantastickí ľudia, množstvo fanúšikov aj vlajok popri trati. Vedeli sme, že to bude ťažký víkend, a to sa aj potvrdilo. Možnosti na predbiehanie neboli, preto sme vedeli, že tu je dôležitá práve kvalifikácia, no a tú som však išiel s obmedzením a stála nás dobré umiestnenia v pretekoch. Užil som si atmosféru, i keď bolo veľmi teplo a nebolo to jednoduché. Z pretekárskeho hľadiska bolo náročné zvládať nátlak zozadu, odjazdiť preteky bez chyby a tlačiť čo najviac vpred,“ povedal Gonda prostredníctvom tlačovej správy. Ďalšie podujatie seriálu GP3 sa uskutoční už o týždeň v nemeckom Hockenheime opäť popri F1.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Richard Gonda