Rosberg ovládol kvalifikáciu na Veľkú cenu Nemecka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nico Rosberg
Nico Rosberg Foto: SITA/AP

HOCKENHEIM 30. júla (WebNoviny.sk) – Domáci jazdec Nico Rosberg nenašiel premožiteľa počas tohto víkendu na Veľkej cene Nemecka formuly 1 ani v sobotňajšej kvalifikácii. Tridsaťjedenročný pilot zdolal v boji o pole position na okruhu v Hockenheime tímového kolegu z Mercedesu Lewisa Hamiltona o 107 tisícin sekundy, predtým vyhral aj všetky tri merané tréningy.

Z tretieho miesta v nedeľu odštartuje Daniel Ricciardo na monoposte Red Bull, ktorý za Rosbergom zaostal o 363 tisícin sekundy. Vedľa Ricciarda bude stáť jeho kolega z Red Bullu Max Verstappen, na ďalších dvoch priečkach skončili jazdci Ferrari Kimi Räikkönen a Sebastian Vettel.

Do prvej desiatky sa dostali aj piloti Williamsu a Force Indie. Rosberg dosiahol na domácej trati 27. pole position v kariére, piatu v tejto sezóne. Nemec zaostáva v hodnotení tohtoročného šampionátu za Hamiltonom o šesť bodov. Štart Veľkej ceny Nemecka je v nedeľu na programe o 14.00 h.

Výsledky – Veľká cena Nemecka – sobota – kvalifikácia:

1. Nico Rosberg (Nem.) Mercedes 1:14,363 min, 2. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes +0,107 s, 3. Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull +0.363, 4. Max Verstappen (Hol.) Red Bull +0,471, 5. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari +0,779, 6. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari +0,952

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniel RicciardoKimi RäikkönenLewis HamiltonMax VerstappenNico RosbergSebastian Vettel