Kvalifikáciu v Belgicku vyhral Rosberg, Hamilton sa 'viezol'

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nico Rosberg
Nico Rosberg Foto: SITA/AP

SPA-FRANCORCHAMPS 27. augusta (WebNoviny.sk) – Nemecký jazdec Nico Rosberg sa stal víťazom sobotňajšej kvalifikácie na nedeľňajšiu Veľkú cenu Belgicka formuly 1.

Pilot tímu Mercedes zdolal na okruhu Spa-Francorchamps druhého Holanďana Maxa Verstappena z Red Bullu len o 149 tisícin sekundy. Z tretieho miesta odštartuje fínsky pretekár Ferrari Kimi Räikkönen, ktorý zaostal o 166 tisícin sekundy.

Na ďalších priečkach skončili Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Sergio Pérez, Nico Hülkenberg, Valtteri Bottas, Jenson Button a Felipe Massa. Tradičný uchádzač o pole position a Rosbergov tímový kolega Lewis Hamilton bude na štarte nedeľňajšej veľkej ceny (začiatok o 14.00 h) na poslednom mieste a v sobotu sa nesnažil – obsadil 21. pozíciu.

Výsledky – Veľká cena Belgicka F1 – Spa-Francorchamps – sobota – kvalifikácia:

1. Nico Rosberg (Nem.) Mercedes 1:46,744 min, 2. Max Verstappen (Hol.) Red Bull +0,149 s, 3. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari +0,166, 4. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari +0,364, 5. Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull +0,472, 6. Sergio Pérez (Mex.) Force India +0,663

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniel RicciardoFelipe MassaJenson ButtonKimi RäikkönenLewis HamiltonMax VerstappenNico HülkenbergNico RosbergSebastian VettelSergio PérezValtteri Bottas