Hamilton oslavoval titul triezvo, na alkohol nemal chuť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lewis Hamilton
Majster sveta vo formule 1 Lewis Hamilton oslavy titulu neprehnal. Foto: SITA/AP

ABÚ ZABÍ 24. novembra (WEBNOVINY) – Majster sveta vo formule 1 Lewis Hamilton oslavy titulu neprehnal, po Veľkej cene Abú Zabí vstal v pondelok s čistou hlavou. Na oslave vypil len dúšok koňaku, celý večer sa potom bavil bez alkoholu.

Cítim sa svieži, v nedeľu večer som mal len jeden drink. To mi stačilo. Nepil som šampanské. Na večeri som mal miesto toho džús z červeného melóna, ktorý je mojím obľúbeným. Na oslave som si potom dal nejaký koňak, nalial som si len málo, nemal som naň veľmi chuť. Dal som si pár dúškov a to bolo všetko,“ uviedol pre ITV.com Hamilton, ktorý v nasledujúcej sezóne nevyužije možnosť štartovať s číslom jeden, v tíme Mercedes zostane pri cifre 44.

Jazdec tímu Mercedes využil v nedeľu svoj skvelý štart aj technické problémy tímového kolegu Nica Rosberga a druhý raz v kariére sa stal majstrom sveta v motoristickej formule 1. Brit vyhral Veľkú cenu Abú Zabí, pred ktorou mal ešte šancu na úspech aj Rosberg. Na okruhu Yas Marina sa rozdávali dvojnásobné body oproti predchádzajúcim pretekom. Nový systém hodnotenia mohol ešte skomplikovať Hamiltonovu cestu za titulom. „Mal som obavy. Tie dvojnásobné body mi robili skutočne starosti. Dnes by sa mi nemusela vyplatiť žiadna chyba. Som však spokojný s tým, ako to nakoniec dopadlo,“ uviedol Hamilton, ktorý sa radoval z titulu po šiestich rokoch. Vtedy bol ešte nováčik.

Hamilton zviedol proti Rosbergovi počas sezóny viaceré neľútostné boje. Naštrbilo to aj ich vzťah. V nedeľu na pódiu si však navzájom blahoželali. „Bola to fantastická sezóna a skvelé súboje s Nicom. Zoznámili sme sa v roku 1997 a vždy sme si hovorili, že by bolo skvelé proti sebe bojovať o majstrovský titul. Teraz sa to naplnilo. Nico odvádzal skvelú prácu. Aj keď dnes nebolo jeho auto v dobrom stave, bojoval do poslednej chvíle. Po pretekoch mi blahoželal, zachoval sa ako veľký profesionál,“ uviedol Hamilton.

Informácie zverejnil web televíznej stanice ITV a agentúra AP.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Lewis Hamilton