Sebastian Vettel si už vyskúšal jazdu vo Ferrari

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sebastian vettel
Sebastian Vettel jazdil v bielej prilbe s talianskou vlajkou a nápisom "Môj prvý deň vo Ferrari" a nechýbal ani sobotňajší dátum. Foto: SITA/AP

FIORANO 30. novembra (WEBNOVINY) – Štvornásobný majster sveta vo formule 1 Sebastian Vettel má za sebou prvú jazdu v monoposte Ferrari. Nemec, ktorý doteraz jazdil za Red Bull, si vyskúšal v sobotu dva roky starý model F2012.

Keďže 27-ročný pilot je do konca roka zmluvne zviazaný s tímom Red Bull, nemohol si podľa pravidiel sadnúť do novšieho monopostu. Vettel odjazdil v F2012 dvadsať minút v daždi na okruhu vo Fiorane. V ďalších dňoch ho čaká už len simulátor a do Ferrari zasadne až v novom roku.

Vettel jazdil vo Fiorane v bielej prilbe s talianskou vlajkou a nápisom „Môj prvý deň vo Ferrari“ a nechýbal ani sobotňajší dátum. Vettel v stajni z Maranella nahradí Fernanda Alonsa. S Red Bullom spolupracoval od roku 1998. S prostredím Ferrari sa zoznamoval aj počas testov v Abú Zabí v úvode týždňa, v rámci nich však nemohol jazdiť. Informácie zverejnil web Sky Sports.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Sebastian Vettel
Firmy a inštitúcie Ferrari