Dominancia Mercedesu skončí, tvrdí pretekový šéf Williamsu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Mercedes F1
Foto: SITA/AP

GROVE 17. decembra (WEBNOVINY) – Podľa pretekového šéfa tímu Williams Roba Smedleyho si Mercedes v motoristickej formule 1 neudrží súčasnú úroveň dominancie.

Nemecké zoskupenie tento rok po nástupe hybridných turbomotorov získalo obidva tituly suverénnym spôsobom. Lewis Hamilton triumfoval medzi jazdcami pred kolegom Nicom Rosbergom, tretí Daniel Ricciardo z Red Bullu zaostal za novým šampiónom až o 146 bodov a Pohári konštruktérov Mercedes zvíťazil o takmer 300 bodov pred Red Bullom.

Williams, ktorý tiež využíval pohonný agregát od nemeckej automobilky, skončil tretí a jeho piloti boli často najlepšími z ostatných tímov za mercedesmi. Felipe Massa ako jediný zo zvyšku štartového poľa získal pole position, ostatných 18 si podelili Hamilton s Rosbergom.

Ak jeden tím dominuje a má veľkú výhodu, nikdy to netrvá večne. Ak sa pozriete na rozdiel v úvodných pretekoch Austrálii a tých posledných v Abú Zabí, tak to bolo lepšie. Ľudia rozumejú, ako majú zlepšiť výkon monopostu. Je len na nás, nezáleží, či sme Williams, Red Bull alebo Ferrari, aby sme zostrojili auto, ktoré bude lepšie od ostatných,“ vyhlásil Smedley pre portál Autosport.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniel RicciardoFelipe MassaLewis Hamilton
Firmy a inštitúcie Mercedes