Lotus ukázal monopost E23 Hybrid, predstavuje novú éru

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lotus
Lotus predstavil E23 Hybrid Foto: facebook.com/LotusF1Team

ENSTONE 26. januára (WEBNOVINY) – Tím formuly 1 Lotus v pondelok zverejnil prvé fotogragie nového monopostu E23 Hybrid pre tohtoročný seriál majstrovstiev sveta. Najvýraznejšou zmenou oproti vlaňajšku, aj keď nie viditeľnou, je pohonná jednotka. V britskom Enstone prešli od Renaultu k Mercedesu a veľa si od toho sľubujú.

Nový model sa inak veľmi nelíši od svojho predchodcu E22. V lakovaní dominuje čierna farba, charakteristická už od roku 2011. Rozdiel je vidno najmä v dĺžke nosa, minuloročný dvojitý vystriedal klasický. „E23 Hybrid predstavuje novú éru, a to nielen vďaka prechodu k motorom Mercedes, ale aj pre zvládnutie náročnej zimy. Zlepšenia v dizajne, aerodynamike a ostatných veciach prispeli k vývoju, nový monopost je obrovským krokom vpred. Pred začiatkom sezóny sme plní optimizmu,“ citoval portál ESPN výkonného riaditeľa Lotusu Matta Cartera.

Lotus mal v uplynulom ročníku finančné problémy, čo sa odrazilo aj na výsledkoch, keď dokopy nazbieral iba 10 bodov za dve ôsme a jedno deviate miesto. V sezóne 2015 budú jazdiť v jeho farbách staronoví piloti Romain Grosjean a Pastor Maldonado. Obaja sa predstavia v úvodných zimných testoch v španielskom Jereze (1. – 4. februára).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Pastor MaldonadoRomain Grosjean
Firmy a inštitúcie Lotus