Renault dohnal manko, v sezóne 2015 vyrukuje s novým motorom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Renault
Renault začal tvrdo pracovať na zlepšení. Foto: SITA/AP

BOULOGNE 28. januára (WEBNOVINY) – Jeden zo štyroch dodávateľov pohonných agregátov pre formulu 1 spoločnosť Renault údajne využil zimnú prestávku na vykonanie podstatných zmien, aby pred začiatkom sezóny 2015 dohnal manko na konkurenčný Mercedes.

Francúzska automobilka sa po vlaňajších radikálnych zmenách pravidiel týkajúcich sa najmä motorov trápila, jej pohonná jednotka nedosahovala výkon porovnateľný s Mercedesom. Vývoj motora povolila FIA na konci roka a Renault začal tvrdo pracovať na zlepšení.

„Zdokonalili sme každý systém i podsystém. Principálne zmeny sa týkajú spaľovacieho motora, turbodúchadla a batérie. Máme výkonnejší kompresor a systém na rekuperáciu energie je schopný pracovať aj pri náročnejších podmienkach. V skratke, vlaňajší motor je len málo podobný tohtoročnému,“ cituje ESPN slová technického riaditeľa Renaultu Roba Whita.

Renault bude dodávať 1,6-litrové hybridné šesťvalcové agregáty s turbom tímom Red Bull a Toro Rosso. Na zozname figuruje aj Caterham, ale po minuloročných finančných problémoch nie je isté, či sa zoskupenie predstaví v tejto sezóne F1.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Renault