Alonso mal ťažkú haváriu, po náraze ho odviezli do nemocnice

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Fernando Alonso
Fernando Alonso mal na testoch ťažkú nehodu. Foto: SITA/AP

MONTMELÓ 22. februára (WEBNOVINY) – Španielskeho jazdca formuly 1 Fernanda Alonsa museli v nedeľu previezť vrtuľníkom do nemocnice. Pilot McLarenu počas posledného dňa druhých testov pred novou sezónou na okruhu Catalunya pri Barcelone tvrdo narazil do múru. Incident sa udial v zákrute číslo tri. Tridsaťtriročného dvojnásobného majstra sveta najprv ošetrili priamo na trati a potom ho previezli do nemocnice na ďalšie vyšetrenia.

Dnes o 13.35 h SEČ počas posledného dňa testovania na okruhu Catalunya Fernando Alonso na svojom McLarene opustil trať v zákrute číslo tri a pravou stranou monopostu narazil do steny. Fernanda odviedli do medického centra, kde mu traťoví lekári poskytli prvú pomoc. Bol pri vedomí a komunikoval so záchranármi. Ako súčasť zaužívaného postupu v takýchto prípadoch ho previezli vrtuľníkom do nemocnice, kde podstúpil ďalšie vyšetrenia. O posunoch v situácii budeme ďalej informovať,“ priniesol Autosport.com stanovisko McLarenu. Podľa najnovších informácií Alonso už podstúpil CT vyšetrenie a neutrpel žiadne zranenia.

McLaren sa trápi počas tohtoročných testov, tím totiž od roku 2015 vymenil pohonné agregáty Mercedesu za Hondu. Britská stajňa má s novým motorom viaceré technické problémy. McLaren a japonská automobilka spolupracovali naposledy v rokoch 1988 – 1992. Stajňa Ferrari, kde Alonso pôsobil v rokoch 2010 – 2014, zaželala svojmu bývalému jazdcovi „všetko najlepšie Fernando“ prostredníctvom Twitteru.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Fernando Alonso