Homola prvé preteky nedokončil, v druhých mu pódium ušlo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Matej homola
Foto: facebook.com/homolamotorsport

BUDAPEŠŤ 3. mája (WEBNOVINY) – Slovenský jazdec Matej Homola nedosiahol na pódium v úvodných pretekoch tohtoročného seriálu majstrovstiev Európy cestovných automobilov FIA ETCC na maďarskom Hungaroringu neďaleko Budapešti.

Dvadsaťročný talentovaný pilot súťažiaci v kategórii Single Make Trophy štartoval zo štvrtej pozície, v treťom kole bol už prvý, no pre následnú kolíziu so Srbom Dušanom Borkovičom napokon nedokončil prvé preteky.

Víťazom sa stal domáci jazdec Ferenc Ficza. Rodák z Bratislavy Homola neskôr v druhých pretekoch finišoval na štvrtom mieste s odstupom viac ako 26 sekúnd na víťazného Borkoviča.

Druhé podujatie FIA ETCC 2015 je na programe cez víkend 19. – 21. júna na Slovakia Ringu v Orechovej Potôni. Homola si na domácom okruhu pripísal jediné víťazstvo v minulej sezóne.

FIA ETCC SMT – VC Maďarska – Hungaroring – nedeľa – výsledky:

1. preteky (12 kôl): 1. Ferenc Ficza (Maď.) 26:09 min, 2. Petr Fulín (ČR) +2,841 s, 3. Andreas Pfister (Nem.) +17,493,… Matej Homola (SR) nedokončil

2. preteky (12 kôl): 1. Dušan Borkovič (Srb.) 23:45, 2. Ferenc Ficza (Maď.) +1,720, 3. Petr Fulín (ČR) +4,244, 4. Matej Homola (SR) +26,072

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Matej Homola