Etapový víťaz Rely Dakar odporúča OMV MaxxMotion

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ivan Jakeš Foto: OMV

BRATISLAVA 4. septembra (WBN/PR) – Uspel v najťažších motoristických pretekoch na svete, na motorke okúsil horúce piesky Sahary i suché kamene Atacamy, prekonával duny Afriky i hrebene juhoamerických Ánd. Motocyklista Ivan Jakeš ide vždy na maximum. Najúspešnejší Slovák na Rely Dakar aj preto odporúča palivá OMV MaxxMotion.

Preteky ma naučili jedno: nič nie je nemožné, ak má človek za sebou profesionálny tím a spolieha sa na kvalitu,“ vysvetľuje Ivan Jakeš tajomstvo svojich úspechov. „Aj od svojho paliva vždy očakávam maximum. V ťažkých podmienkach, v akých sa Dakar jazdí, všetko stojí a padá na výdrži jazdca a motocykla. Na kvalite sa šetriť neopláca. Preto som fanúšikom OMV a ich palív MaxxMotion, ktoré predstavujú svetovú špičku.

Ivan Jakeš sa zúčastnil na ôsmich ročníkoch Rely Dakar. Na najslávnejších motoristických pretekoch sveta začínal ešte v čase, keď sa konali na africkom kontinente. Najväčšie úspechy však dosiahol po ich presune do Južnej Ameriky. V nehostinných podmienkach Peru, Argentíny a Chile v roku 2013 skončil na celkovom 4. mieste, o rok neskôr bol dokonca najlepší medzi jazdcami nad 40 rokov. V tohtoročných pretekoch sa dvakrát postavil na najvyšší stupienok a s víťazstvom v dvoch etapách vyrovnal najlepší slovenský výkon. Vášeň pre motory sa však u neho neprejavuje len na dvoch kolesách. Na svojom aute ročne najazdí viac ako 100-tisíc kilometrov.

Ivan Jakeš je profesionál telom i dušou. Sme preto veľmi radi, že ho môžeme privítať ako ambasádora prémiových palív OMV MaxxMotion,“ povedal Michal Janda zo spoločnosti OMV Slovensko. „Svet palív je veľmi úzko spätý s motoristickým športom. Keďže podobne ako Ivan Jakeš veríme v kvalitu, tešíme sa na dlhodobú spoluprácu. A naši zákazníci sa už teraz môžu prichystať na zaujímavé akcie, ktoré prinesie.“

Prémiový rad palív MaxxMotion od OMV je vďaka špeciálnym aditívam na omnoho vyššej kvalitatívnej úrovni, než vyžadujú štandardy. Ich inovatívne zloženie lepšie chráni motor a predlžuje jeho životnosť. Pridané zložky v palivách MaxxMotion nielen že udržiavajú palivové systémy motora čisté, no okrem toho odstraňujú aj nahromadené usadeniny a nečistoty z ventilov a vstrekovačov paliva.

Pravidelné používanie palív MaxxMotion tak v konečnom dôsledku vedie aj k úsporám. Vďaka nim auto, či motocykel prejde na jednu nádrž viac kilometrov. Tankovanie MaxxMotion môže okrem toho spoznať každý šofér aj pocitovo. Prémiové palivá MaxxMotion 100 s vyšším oktánovým číslom zvyšujú výkon motora a kvalitný benzín umožní výraznejšiu akceleráciu.

Účinky palív MaxxMotion sú ovplyvnené aj vozidlom, správaním vodiča a technickým stavom motora a sú založené na porovnaní so štandardnými palivami bez aditív, ktoré spĺňajú minimálne požiadavky podľa slovenských noriem kvality paliva STN EN 590 a STN EN 228.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ivan Jakeš
Firmy a inštitúcie OMV