Mercedes zažil blamáž, pole position v Singapure pre Vettela

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel v Maďarsku vyjazdil druhý triumf pre Ferrari v sezóne. Foto: SITA/AP

MARINA BAY 19. septembra (WebNoviny.sk) – Nemecký jazdec Sebastian Vettel sa stal víťazom sobotňajšej kvalifikácie na nedeľňajšiu Veľkú cenu Singapuru formuly 1.

Jazdec Ferrari sa teší z pole position po prvý raz od podujatia v Brazílii z konca novembra 2013, celkovo je to pre štvornásobného šampióna 46. kvalifikačné prvenstvo v kariére.

Stalo sa takmer po 15 mesiacoch, že kvalifikáciu F1 nevyhral niektorý z jazdcov majstrovského Mercedesu. Naposledy sa to podarilo 21. júna 2014 Brazílčanovi Felipemu Massovi z Williamsu na VC Rakúska. Ferrari sa predtým radovalo z prvého miesta na štarte na VC Nemecka v roku 2012 zásluhou Fernanda Alonsa.

Z druhého miesta na okruhu Marina Bay vyštartuje v nedeľu Austrálčan Daniel Ricciardo, ktorý za Vettelom zaostal o priepastnú pol sekundu. Tretiu priečku obsadil Vettelov tímový kolega Kimi Räikkönen, Fín mal manko 0,782 s.

Sobotňajšia kvalifikácia bola blamážou pre jazdcov Mercedesu, ktorí vyštartujú až z tretieho radu – Lewis Hamilton, ktorý vyhral 11 z 12 kvalifikácii, bol piaty (+1,415) a Nico Rosberg šiesty (+1,530). Nedeľňajšia nočná veľká cena sa začína o 14.00 h SELČ, v priamom prenose ju odvysiela stanica Sport2HD.

Výsledky – Veľká cena Singapuru – Marina Bay – kvalifikácia – sobota:

1. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari 1:43,885 min, 2. Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull +0,543 s, 3. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari +0,782, 4. Daniil Kvjat (Rus.) Red Bull +0,860, 5. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes +1,415, 6. Nico Rosberg (Nem.) Mercedes +1,530

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniel RicciardoKimi RäikkönenLewis HamiltonNico RosbergSebastian Vettel