Formula 1 možno zmení vlastníka, záujem majú traja kupci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Formula 1
Majiteľ komerčných práv F1 Bernie Eclestone vyhlásil, že aj po zmene prípadnej zmene vlastníkov, chce plánuje zotrvať vo svojej funkcii. Foto: SITA/AP

LONDÝN 7. októbra (WebNoviny.sk) – Formula 1 by mohla ešte tento rok nadobudnúť nového vlastníka, o kráľovskú motoristickú sériu majú údajne záujem traja kupci. V utorok to vyhlásil majiteľ komerčných práv F1 Bernie Ecclestone. Osemdesiatštyriročný britský podnikateľ nezverejnil mená potenciálnych záujemcov, on sám však plánuje zotrvať vo svojej funkcii.

Najväčším akciovým podielom v efjednotke momentálne disponuje spoločnosť CVC Capital Partners, ktorej spoluvlastníkom je Donald Mackenzie. „O kúpu majú záujem tri strany. Uvidíme, možno sa to udeje už tento rok. Ide o to, či CVC alebo pán Mackenzie sa bude chcieť vzdať akcií,“ povedal Ecclestone telefonicky agentúre AP.

AP v júni informovala, že podiel v F1 chce získať spoločnosť Qatar Sports Investments, ktorá vlastní aj francúzsky futbalový klub Paríž Saint-Germain. „Je tu veľký záujem. Budem prekvapený, ak jeden zo záujemcov nekúpi podiel v najbližšom období. Ja som s akcionármi spokojný, neplánujem skončiť. Ľudia, s ktorými som hovoril, ma požiadali o zotrvanie,“ dodal Ecclestone, ktorý má v F1 5,3-percentný podiel. CVC vlastní 35,5 % po transakcii z roku 2006 vo výške okolo dvoch miliárd dolárov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Bernie Ecclestone