Ďurica: N. Zéland musíme zvládnuť v hlavách

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Futbalisti na tréningu v JAR
Weissovi zvertenci počas prvého tréningu v Pretórii. Foto: SITA/Michal Burza

PRETÓRIA 10. júna (WEBNOVINY) – Pilierom defenzívnej formácie slovenskej futbalovej reprezentácie na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike (11. 6. – 11. 7.) by mal byť jej stabilný člen Ján Ďurica. Dvadsaťosemročný stopér je kmeňovým hráčom ruského Lokomotivu Moskva, jarnú časť ročníka 2009/2010 však strávil na hosťovaní v nemeckom Hannoveri. Ďurica po svojom príchode do Nemecka okamžite dostal príležitosť v základnej zostave. Tímu ani jemu osobne sa však v úvodných kolách odvetnej časti I. bundesligy príliš nedarilo, bývalý hráč Dunajskej Stredy, Artmedie Petržalka a Saturnu Moskovská oblasť sa postupne vytratil zo zápasových súpisiek Hannoveru. Chuť si však napráva v najcennejšom drese. Jeho výkony i prístup v príprave pochválil aj hlavný tréner SR Vladimír Weiss st., ktorý sa mu odvďačil aj zverením kapitánskej pásky v neprítomnosti Marka Hamšíka na ihrisku.

V mužstve je pohoda po psychickej i fyzickej stránke. Prispelo k tomu aj naše víťazstvo v generálke na šampionát s Kostarikou (3:0). Ja osobne som spokojný so svojimi výkonmi v príprave,“ povedal Ján Ďurica, ktorý sa od stredy s reprezentačnými spoluhráčmi nachádza v dejisku svetového šampionátu. JAR je známa vysokou mierou kriminality, to však nerobí starosti urastenému strednému obrancovi. „Za našu bezpečnosť sú zodpovední iní ľudia, máme v Afrike k dispozícii ochrankárov i policajtov. My sa sústredíme len na futbal. Ja osobne verím, že sa nám neprihodí žiadna nepríjemná vec takéhoto charakteru,“ pokračoval Ján Ďurica.

Slovákov čaká úvodný duel na šampionáte v utorok 15. júna, ich súperom budú Novozélanďania. Zápas sa uskutoční na štadióne v Rustenburgu v nadmorskej výške 1500 metrov. „Už sa veľmi teším na naše úvodné stretnutie. Dosť sme sa načakali na začiatok svetového šampionátu, teraz je to predo dvermi a ja sa naozaj neviem dočkať. Máme dostatok času na to, aby sme sa aklimatizovali,“ nepripustil žiadne problémy s aklimatizáciou na náročné podmienky v JAR Ján Ďurica a dodal: „Dá sa povedať, že mám zmiešané pocity, taký kokteil emócií. Všetci sa však s týmito pocitmi musíme vyrovnať. Dôležité je, aby sme na zápas s Novým Zélandom nevybehli premotivovaní. Musíme to zvládnuť najmä v hlavách.“

SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján ĎuricaVladimír WeissVladimír Weiss st.
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia