M. Čech: Proti N. Zélandu chceme dať rýchly gól

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Futbal
Foto: SITA/Michal Burza

PRETÓRIA 11. júna (WEBNOVINY) – Pred siedmimi rokmi si slovenský futbalový obranca Marek Čech pripísal štart na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov v Spojených arabských emirátoch. Teraz ho v Juhoafrickej republike čaká druhý svetový šampionát, no premiérový v seniorskej kategórii. Spolu s 27-ročným Trebišovčanom sa na MS 2010 v JAR predstavia v slovenskom drese z tímu z MS 2003 futbalistov do 20 rokov aj Filip Hološko a Kamil Kopúnek. „Oba tieto šampionáty majú spoločné to, že sú dosť vzdialené od našej krajiny. Ťažko teraz môžem k tomu povedať niečo viac, ďalšie paralely možno nájdem až po skončení týchto majstrovstiev,“ povedal v rozhovore po piatkovom tréningu A-mužstva SR v Pretórii obranca anglického West Bromwichu Albion M. Čech.

Podľa bývalého hráča Interu Bratislava, pražskej Sparty a portugalského FC Porto nemajú Slováci pred začiatkom svetového šampionátu zviazané nohy. „Hráme proti Novému Zélandu a ak chceme postúpiť zo skupiny, prvým krokom bude vyhrať náš úvodný duel. Vieme, že hrajú v defenzíve systémom 5-4-1 a keď idú do ofenzívy, prechádzajú na rozostavenie 3-4-3. Určite to bude ťažký zápas, pretože budú mať zavretú obranu, čo by nám mohlo spôsobovať ťažkosti. Snáď sa nám podarí uspieť našou kombinačnou hrou či utajenou prihrávkou za obranu. Bolo by skvelé, ak by sme dali hneď v úvode gól a donútili tým súpera otvoriť hru,“ naznačil cestu za úspechom v utorňajšom stretnutí proti „All Whites“ v Rustenburgu ľavonohý univerzál schopný nastupovať v obrannej aj stredovej formácii.

Marek Čech si zatiaľ pochvaľuje atmosféru v Juhoafrickej republike. „Už keď sme prišli, bolo to tu všetko veľmi pekné. Afričania sa mi zdajú veľmi milí, hoci sme toho ešte veľa nevideli. Začína sa už pomaličky dostavovať aj nervozita, ktorá sa bude ešte stupňovať s blížiacim sa úvodným stretnutím. Ak ho však zvládneme, potom to z nás opadne a už to bude len lepšie,“ dodal 40-násobný slovenský reprezentant.

SITA – od vyslaného redaktora Miroslava Antola

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Filip HološkoKamil KopúnekMarek Čech
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia