Róbet Vittek: Moje góly vzbudili záujem

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pred našim prvým osemfinále
Slovenský útočník Róbert Vittek, ktorý sa s tromi strelenými gólmi po základnej časti zaradil medzi najlepších strelcov turnaja, sa spolu s trénerom a spoluhráčmi zúčastnil tlačovej konferencie pred dnešným zápasom proti Holandsku. Slovenskú reprezentáciu dnes po senzačnom víťazstve nad Talianskom čaká prvý osemfinálový zápas v histórii samostatnej krajiny. Foto: AP Photo/Frank Augstein

DURBAN 28. júna (WEBNOVINY) – Slovenský futbalový útočník Róbert Vittek si na XIX. majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike urobil veľmi dobrú reklamu. V štyroch vystúpeniach SR na šampionáte zaznamenal 28-ročný odchovanec bratislavského Slovana štyri presné zásahy a priebežne figuruje na čele poradia kanonierov MS 2010 spoločne s Argentínčanom Gonzalom Higuaínom. Vittek sa zároveň stal najlepším slovenským strelcom v histórii samostatnosti (23 gólov, predstihol Szilárda Németha) a tiež najlepším kanonierom SR na svetových šampionátoch (4 góly, prekonal Adolfa Scherera).

„Samozrejme, že góly mi trochu pomohli a vzbudili záujem okolia. Klamal by som, ak by som povedal, že nie. Nechcel som to však riešiť počas majstrovstiev sveta. Teraz si chcem oddýchnuť a čo má prísť príde,“ naznačil Vittek možnú zmenu dresu po pondelňajšom osemfinálovom stretnutí s Holanďanmi (1:2). Vittek je momentálne hráčom tureckého klubu MKE Ankaragücü, ktorý si naňho po jarnom polročnom hosťovaní z francúzskeho OSC Lille uplatnil opciu. „Teoreticky však môžem prestúpiť aj teraz v lete,“ vysvetlil bývalý hráč Slovana či nemeckého 1. FC Norimberg.

Róbert Vittek sa na MS 2010 stal dvakrát najlepším hráčom zápasu podľa organizátorov. Za svoje výkony s dueloch s Novým Zélandom a Talianskom dostal slovenský útočník ako odmenu africké bubny. „Jeden dám určite môjmu tatkovi, ktorý si ho asi najviac zaslúži. On ma odmalička viedol ku športu a futbalu, to bude preňho najväčšia vďaka. Hoci je to veľký chlap, keď ma videl počas celých majstrovstiev sveta, určite plakal. Preto sa mu chcem takýmto spôsobom poďakovať,“ povedal Róbert Vittek.

SITA – od vyslaného redaktora Miroslava Antola

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Róbert Vittek