Američania porazili Fínov, hetrikom sa blysol Craig Smith

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Haataja, palushaj
Fín Juha-Pekka Haataja v súboji s Američanom Aaronom Palushajom počas zápasu na MS v hokeji. Foto: SITA/AP

HELSINKI 8. mája (WEBNOVINY) – V šlágri stredajšieho programu na 77. svetovom šampionáte v ľadovom hokeji domáci Fíni podľahli Američanom 1:4. Suomi poslal do vedenia v 6. min Jarno Koskiranta.

Americký výber vyrovnal v čase 17:36 min, keď sa presadil center klubu Nashville Predators Craig Smith. Ten istý hráč zaznamenal aj víťazný gól stretnutia, a to počas presilovej hry v 44. min, pričom asistenciu na gól si pripísal aj syn slovenskej legendy Petra Šťastného Paul.

Fíni znervózneli, čo bola voda na mlyn pre amerických hokejistov. Tí viedli od 52. min už 3:1, keď sa presadil Stephen Gionta. Skóre zápasu uzavrel gólom do prázdnej bránky autor hetriku Smith, druhú asistenciu si pripísal Paul Šťastný. Tím USA vďaka trojgólovej výhre preskočil v tabuľke práve Fínov, ktorí klesli z druhej na tretiu priečku.

V druhom zápase helsinskej skupiny sa Nemci dočkali prvého víťazstva, keď zdolali Rakúšanov 2:0.

USA – Fínsko 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

Góly: 18. C. Smith (Moss, Butler), 44. C. Smith (Paul Šťastný, Faulk), 52. Gionta (N. Thompson), 60. C. Smith (Paul Šťastný, Moss) – 6. Koskiranta (Pesonen, Hietanen)

Vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Brueggemann (Nem.), Reiber (Švaj.) – Dedioulia (Biel.), Wilmot (Kan.), 12 484 divákov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Paul Stastny
Firmy a inštitúcie Americká hokejová reprezentáciaFínska hokejová reprezentácia