Česi sa opäť trápili, Dánov porazili až po nájazdoch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hubáček, jensen
Čech Petr Hubáček a Dán Jesper Jensen počas zápasu na MS v hokeji. Foto: SITA/AP

ŠTOKHOLM 9. mája (WEBNOVINY) – Reprezentanti Česka zvíťazili vo štvrtkovom dueli na 77. majstrovstvách sveta nad Dánskom 2:1 až po samostatných nájazdoch. V riadnom hracom čase aj po päťminútovom predĺžení sa vo švédskom Štokholme skončil tento duel nerozhodne 1:1.

Hrdinom rozstrelu sa stal Zbyněk Irgl, ktorý dva razy za sebou prekonal brankára severanov Simona Nielsena a jeho druhý úspešný pokus v šiestej sérii nájazdov znamenal dva body pre ČR. V tabuľke sú momentálne Česi na piatom mieste s 5 bodmi, čo zatiaľ nestačí na štvrťfinálovú miestenku. Dáni zostali siedmi s 3 bodmi.

V riadnom hracom čase svietil po 40 minútach zaujímavého duelu v hale Globen vo švédskej metropole bezgólový stav. Až v 46. min sa prvýkrát rozvlnila sieť za niektorým z brankárov. Obranca tímu zámorskej NHL Phoenix Coyotes Zbynék Michálek napriahol a v 46. min namieril presne do vzdialenejšieho rohu – 1:0.

Hokejisti Dánska však nerezignovali a po peknej akcii Kima Staala korunoval ich zvýšenú aktivitu v 55. min vyrovnávajúcim gólom Morten Poulsen. „Urobili sme chybu vzadu a Dáni nás potrestali,“ citoval portál iDnes.cz slová brankára ČR Ondřeja Pavelca.

V predĺžení mali jeho spoluhráči ideálnu možnosť na skórovanie pri vylúčení Jespera Jensena, nevyužili však početnú prevahu štyroch proti trom. „Musíme zlepšiť a najmä zrýchliť hru v presilovkách. Sme v nich pomalí, akoby o krok pozadu,“ uviedol po stretnutí skúsený český zadák Zbyněk Michálek a pokračoval v kritike do vlastných radov: „Je to veľké trápenie. Na jeden gól sa hrať nedá.“

Rozuzlenie v prospech ČR priniesli až samostatné nájazdy. V „lotérii“ sa najskôr presadil Mikkel Boedker, prehru Česka odvrátil na konci tretej série Jiří Hudler. Potom sa k slovu dostal spomenutý Zbyněk Irgl a hoci na jeho prvý gól do siete Nielsena stihol ešte odpovedať Morten Madsen, na ďalší úspešný nájazd českého hrdinu rozstrelu Irgla už nenadviazal Julian Jakobsen a bolo rozhodnuté.

Česko – Dánsko 2:1 po sam. nájazdoch (0:0, 0:0, 1:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 46. Zbyněk Michálek (Hubáček, Šmíd), rozhodujúci sam. nájazd Irgl – 56. M. Poulsen (K. Staal)

Vylúčení: 3:7 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Johansson (Švéd.), Piechaczek (Nem.) – Carlson (Kan.), Dahmen (Švéd.), 3359 divákov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jiří Hudler
Firmy a inštitúcie Dánska hokejová reprezentácia