Ďalšie prekvapenie na MS, Slovinci zobrali bod Kanaďanom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Eric Staal
Slovinský brankára Luka Gracnar v súboji s kanadským útočníkom Ericom Staalom počas zápasu na MS v hokeji. Foto: SITA/AP

ŠTOKHOLM 13. mája (WEBNOVINY) – Hokejisti Kanady zvíťazili v pondelkovom stretnutí na 77. majstrovstvách sveta v Štokholme nad Slovinskom len 4:3 po predĺžení.

Večerný duel štokholmskej skupiny medzi kandidátom na titul svetového šampióna a už istým zostupujúcim z elitnej kategórie hokejových majstrovstiev sveta mal šokujúci priebeh.

Prvá tretina patrila Slovincom, ktorí ju vyhrali 2:0 zásluhou dvoch gólov Jana Urbasa, pričom pri oboch si asistenciu pripísal David Rodman.

„Javorovým listom“ vyšiel vstup do druhej tretiny, keď v 23. min sa v priebehu 50 sekúnd o vyrovnanie skóre postarali Matt Duchene a Steven Stamkos.

Slovincov však dva rýchle inkasované góly nezložili. Naopak, od 28. min zverenci Matjaža Kopitara znovu viedli, keď sa presadil Tomaž Razingar. Kanaďanom sa podarilo vyrovnať v 48. min zásluhou Brendena Dillona. Favorit prestrieľal svojho súpera v riadnom hracom čase 37:19 (celkovo: 39:20), avšak víťazstvo na svoju stranu strhol až v predĺžení, keď o všetkom rozhodol v čase 63:36 svojím druhým gólom v stretnutí útočník Steven Stamkos.

Slovinsko získalo iba svoj druhý bod na šampionáte, s A-kategóriou sa však lúči sympatickým výsledkom. Kanaďania sa dostali na prvé miesto v skupine s 18 bodmi, ale Švajčiari (17 b.) majú k dobru ešte utorkový zápas s Bielorusmi.

Kanada – Slovinsko 4:3 po predĺžení (0:2, 2:1, 1:0 – 1:0)

Góly: 23. Duchene (Harrison, Jordan Staal), 23. Stamkos (C. Giroux), 48. Dillon (T. Hall, Skinner), 64. Stamkos (Hamhuis, Campbell) – 6. Urbas (D. Rodman), 9. Urbas (D. Rodman), 28. Razingar (Tošič, Pajič)

Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jeřábek (ČR), Kaval (USA) – Dehaen (Fran.), Schrader (Nem.), 2184 divákov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Steven Stamkos
Firmy a inštitúcie Kanadská hokejová reprezentáciaSlovinská hokejová reprezentácia