Dvojgólový Paul Šťastný nezabránil prehre USA s Rusmi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jevgenij Riasenskij
Rus Jevgenij Riasenskij v súboji s Američanom Aaronom Palushajom počas zápasu na MS v hokeji. Foto: SITA/AP

HELSINKI 7. mája (WEBNOVINY) – Ruská hokejová reprezentácia uspela aj v treťom vystúpení v helsinskej základnej skupine na 77. majstrovstvách sveta, keď v utorok večer zdolala výber USA 5:3.

Skóre duelu otvoril v 6. min Belov, ale kapitán Američanov Paul Šťastný za 150 sekúnd otočil na 2:1. Ešte pred prvou sirénou vyrovnal Kovaľčuk. V druhej časti opäť naklonil misky váh na stranu tímu USA Hunwick, ale potom už dávali góly len Rusi. Na 3:3 vyrovnal Tereščenko a víťazný gól dosiahol v 54. min zo skrumáže J. Medvedev.

Definitívnu bodku za duelom dal presilovkový presný zásah A. Radulova. Rusi sa dostali na čelo helsinskej základnej skupiny, z troch duelov majú plný počet deväť bodov.

Rusko – USA 5:3 (2:2, 1:1, 2:0)

Góly: 6. Belov (Denisov, Anisimov), 15. Kovaľčuk (Nikulin, A. Radulov), 32. Terečšenko (Moziakin, Petrov), 54. J. Medvedev (Moziakin, Tereščenko), 56. A. Radulov (Kovaľčuk) – 11. Paul Šťastný (C. Smith), 14. Paul Šťastný (Faulk), 28. Hunwick (Palushaj)

Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jeřábek (ČR), Vinnerborg – Kack (obaja Švéd.), Blümel (ČR), 6038 divákov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Paul Stastny
Firmy a inštitúcie Americká hokejová reprezentáciaRuská hokejová reprezentácia