Kanaďania deklasovali Nórsko, strelili sedem gólov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Matt Read
Nór Olsen Rosseli v súboji s Kanaďanom Mattom Readom (24) počas na MS v hokeji. Foto: SITA/AP

ŠTOKHOLM 7. mája (WEBNOVINY) – Kanadská hokejová reprezentácia bez väčších problémov získala ďalšie tri body do tabuľky štokholmskej základnej skupiny na 77. majstrovstvách sveta, keď v utorok večer zdolala výber Nórska vysoko 7:1.

Výber krajiny „javorového listu“ rozhodol o svojom triumfe už v I. tretine, keď sa do streleckej listiny postupne zapísali Ladd, Skinner, Duchene a C. Giroux. Piaty gól Kanady pridal v druhej dvadsaťminútovke T. Hall, Nóri v 31. min dosiahli čestný úspech v podobe presného zásahu K A. Olimba.

Výsledok v záverečnej tretine prikrášlili Stamkos a svojim druhým gólom v zápase T. Hall. Kanaďania sa v tabuľke štokholmskej skupiny posunuli na druhé miesto pred ich utorkového súpera.

Kanada – Nórsko 7:1 (4:0, 1:1, 2:0)

Góly: 5. Ladd (Stamkos), 14. Skinner (Stamkos), 17. Duchene (Eberle, Robidas), 19. C. Giroux (Schultz, Stamkos), 23. T. Hall (Eberle), 45. Stamkos (C. Giroux, Brodie), 53. T. Hall (Duchene, R. O’Reilly) – 31. K A. Olimb (Bastiansen, M. Olimb)

Vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Brüggemann (Nem.), Bulanov (Rus.) – Dahmen (Švéd.), Schrader (Nem.), 3678 divákov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Paul Stastny
Firmy a inštitúcie Kanadská hokejová reprezentáciaNórska hokejová reprezentácia